Хіти тижня. "Передумали" повертати: В окупованому Криму розформовують групу захоплених кораблів ВМС України

Раніше окупаційна адміністрація планувала повернути кораблі Україні, проте нібито через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 цього не сталось.

В окупованому Росією українському Севастополі розформовують групу захоплених кораблів ВМС ЗС України. Про це пише Телеграм-канал "Морской | Флот", передають Патріоти України.

Напередодні у штатне місце стоянки в бухті «Голандія» повернувся захоплений корабель управління «Славутич» (U510). Як пише Телеграм-канал, раніше окупаційна адміністрація планувала повернути кораблі Україні, проте нібито через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 цього не сталось.

Формування групи з захоплених українських військових кораблів розпочалось у березні 2020 року. Загалом у 2014-у році Росія захопила 51 військовий корабель та допоміжних суден ВМС ЗС України. Частина з них була повернута Україні впродовж перших двох місяців, згодом цей процес було зупинено.

Всі ці кораблі були захоплені впродовж лютого-березня 2014 року російськими військами в ході окупації Кримського півострова.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...