Хіти тижня. Переговори Медведчука з лідерами терористів "Л/ДНР" прокоментували в СБУ

У Службі безпеки заявили, що переговори Медведчука з бойовиками є предметом перевірки, але кримінальне провадження не відкрито.

У Службі безпеки України заявляють, що переговори голови політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука з контрольованими Росією бойовиками на Донбасі є предметом для перевірки, але кримінального провадження у зв'язку з цим не відкривалося. Про це речник СБУ Олена Гітлянська сказала журналістам в Міжнародному аеропорті "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) після прибуття з Мінська чотирьох українців з полону бойовиків, передають Патріоти України.

Зокрема, її запитали, чи буде Служба безпеки аналізувати дії Медведчука, який проводить переговори з ватажками бойовиків. "Справа в тому, що дійсно, проти і Пушиліна (ватажка незаконного утворення "ДНР" Дениса Пушиліна - ред.), і іншого (ватажка незаконного утворення "ЛНР" Леоніда Пасічника - ред.) у нас є кримінальні провадження, але сьогодні говорити зарано про це, тому що зустріч відбувалася не на підконтрольній Україні території, ніхто кордонів не порушував", - сказала Гітлянська.

"Я думаю, що це предмети аналізів, і на сьогодні, на цю хвилину, я можу сказати, що у Службі безпеки немає кримінального провадження про це", - сказала вона.

Водночас речник уточнила, що СБУ завжди все аналізує і перевіряє.

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...