Хіти тижня. "Перенесуть столицю до Києва": Відомий письменник заговорив про приєднання РФ до України (відео)

Василь Шкляр нагадав, що колись Катерина II мала такий проект – перенести столицю Росії до Києва.

Василь Шкляр. Фото: скріншот з відео.

Коли Україна стане сильною і успішною державою, до її складу повернуться всі землі, які належали їй історично. Однак іти в наступ аж до Москви не варто, оскільки привласнення цих територій може призвести до загибелі нашої країни. Таку думку озвучив відомий український письменник Василь Шкляр в інтерв'ю для програми "Рандеву" з Яніною Соколовою, передають Патріоти України.

"Треба будувати таку Україну, в якій настане час великих геополітичних розломів, він неминучий у ХХІ столітті, і тоді, якщо ми будемо сильними, привабливими, успішними, сучасна Україна – до неї приєднаються всі питомо українські землі. Можливо, навіть ті, про які ми ще не знаємо", – сказав Шкляр.

Він зазначив, що українські захисники, з якими він спілкується на Донбасі, часто жартували про те, що підуть у наступ і поставлять український прапор над Кремлем. "А я кажу: навіщо тоді взагалі воювати, якщо завоювати Кремль? Давайте зараз запропонуємо Росії, і вона приєднається до нас уся. Не тільки Кубань і Воронеж – уся Росія до нас охоче приєднається. І навіть столицю перенесуть до Києва. Тільки від нас нічого не залишиться. Колись ще Катерина II мала такий проект – перенести столицю Росії до Києва. Уявляєте, що б це було? Це вам не Валуєвський циркуляр і не Емський указ. Це був би хрест", – підкреслив письменник.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...