Хіти тижня. "Перестати стріляти": Зміщення адмірала Воронченка є частиною загальної стратегії Зеленського

За Воронченка ВМСУ перетворилися на реальну бойову силу, що має увесь спектр сучасних озброєнь.

Чинний командувач Військово-морських сил ЗСУ адмірал Ігор Воронченко мав розмову з міністром оборони Андрієм Тараном та головнокомандувачем Збройних сил генерал-полковником Русланом Хомчаком, під час якої йшлося про його відставку. Йому настійно запропонували перейти на нову посаду - в Головну інспекцію МО. Воєначальник сам підтвердив цю інформацію журналістам одеської інтернет-газети Думская.net, передають Патріоти України.

"Так, була така розмова. Що ж, мабуть, пора передавати перехідний прапор", - сказав командувач ВМСУ. Разом з тим, за його словами, наказ про переведення наразі ще не підписано. Зараз Воронченко знаходиться у відпустці.

"Майбутнє звільнення - це частина загального курсу військово-політичного керівництва країни на "перестати стріляти". У Зеленського сподіваються, що бойовий адмірал, який пройшов усі етапи війни з РФ, тихо піде в тінь, відмовившись від посади", - зазначається у матеріалі.

Як нагадує видання, за Воронченка ВМСУ перетворилися на реальну бойову силу, що має увесь спектр сучасних озброєнь. Українська морська піхота тримає оборону на ключових ділянках фронту, кораблі і катери патрулюють узбережжя, а морські авіатори забезпечують їх роботу і проводять постійні тренування на полігонах. Незабаром ВМСУ поповниться протикорабельними комплексами наземного базування, що кардинальним чином змінить баланс сил на Чорному морі.

Джерело: Думская

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...