Хіти тижня. Пєсков дуже обурений: Байден прямо звинуватив Путіна у війні в Україні

У Кремлі заявили, що 46-й президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним прямо заявив про агресію РФ в Україні. Однак російська сторона не згодна з таким формулюванням. Про це повідомив в ефірі телеканалу "Росія 1" прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, передають Патріоти України.

За його словами, лідери двох країн під час розмови констатували наявність глибоких розбіжностей. Зокрема, Пєсков у відповідь на питання, чи були формулювання про агресію Росії на території України, відповів: "Це позиція США, з якою ми категорично не згодні. Це одна з концептуальних розбіжностей, які на порядку денному наших відносин", – заявив він і додав, що російський президент має намір "послідовно доводити позицію" до лідера США.

Пєсков також заявив, що і Путін, і Байден погодилися, що ці протиріччя не повинні означати відсутність діалогу, а навпаки, вимагають "інтенсивного діалогу двох країн". За словами Пєскова, телефонна розмова Путіна і Байдена проходила в діловому і прагматичному дусі.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...