Хіти тижня. "Після нормандської зустрічі до Росії нема довіри", - Пристайко

Навіть після зустрічі в Парижі російські війська продовжують вбивати та ранити наших солдатів.

Вадим ПристайкоМіністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що попри переговори у нормандському форматі та обмін полоненими, довіри до російської сторони немає. За його словами, Росія поки що не виправдала довіри у процесі переговорів, передають Патріоти України.

"Німеччина і Франція навіть говорять про "відновлення довіри між сторонами". Я б так далеко не заходив. Ми знаємо, хто на нас нападає щодня та вбиває і ранить наших солдатів. Ми знаємо, хто окупував Крим та Донбас. Про яку довіру можна говорити?" – сказав Пристайко в інтерв'ю газеті Bild, повідомляє пресслужба МЗС.

"Навіть після зустрічі у нормандському форматі в Парижі російські війська продовжують вбивати та ранити наших солдатів. На жаль, наші очікування щодо припинення обстрілів досі не виправдались", – додав міністр.

Він констатував, що більшість українців надзвичайно щасливі з того, що в межах цієї стратегії додому повернулись "майже 100 заручників". "Це було моральним зобов’язанням для уряду. Але якщо ми поглянемо на загальну ситуацію з окупацією, то не так багато успіхів", – зізнався Пристайко.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...