Хіти тижня. Півтори тисячі "вагнерівців" втекли з-під Тріполі, - ЗМІ

Наступ на столицю Лівії московської "маріонетки" Хафтара завершився поразкою

Сили, що підтримують уряд національної згоди (УНЗ) Лівії, заявили, що із зони боїв під Тріполі евакуювали найманців ПВК “Вагнер”, які воюють на боці Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфи Хафтара. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сайт ліванського видання “Дейлі стар”, зазначають Патріоти України.

“Військовий транспортний літак Ан-32 приземлився в аеропорту Бені-Валід, щоб відновити евакуацію найманців “Вагнера”, які відійшли від південного Тріполі, у поки що не до кінця підтверджене місце”, – наводить “Дейлі стар” заяву сил, які виступають на стороні УНЗ.

В УНЗ стверджують, що “1500-1600 найманців” відступили від лінії фронту у Тріполі до Бені-Валіда, який розташований приблизно в 145 км на південний схід від столиці Лівії. Також прихильники УНЗ напередодні заявляли, що в цьому аеропорту приземлилися сім транспортних літаків, щоб доставити зброю і амуніцію і забрати найманців.

У Лівії протягом вже тривалого часу панує двовладдя. У країні функціонує визнане ООН УНЗ в Тріполі і так званий східний уряд, який підтримує Хафтар. З квітня 2019 року його армія штурмує лівійську столицю. За даними західних ЗМІ, Хафтара підтримують Росія, Франція, Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет. На боці уряду в Тріполі, в свою чергу, виступають Туреччина, Катар та Італія.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...