Хіти тижня. "Побачили нову позицію України по Донбасу": Експерт відреагував на висловлювання Кравчука під час інтерв'ю для росТБ

Новий глава української делегації на російському телебаченні виступав за "рух назустріч один одному".

Новий керівник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук озвучив спірні думки з приводу війни на Донбасі в ефірі у російської ведучої Ольги Скабєєвої. З коментарем з приводу слів Кравчука виступив на своєму каналі в Telegram відомий український політтехнолог Олексій Голобуцький. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його дописом без змін та скорочень.

Кравчук сьогодні вдень включився на 20 хвилин на шоу Скабєєвої "60 минут" на "Россия-1" - і висновки з його заяв дуже неоднозначні: "Не может быть мир за счёт одного или за счёт интересов другого. Только движение навстречу друг другу. Слышать всех, слышать людей В(!) Донбассе. Слышать людей в Украине. Которые уже, ну, и та Украина, и которые за пределами этих регионов. И СЛЫШАТЬ ТЕХ, КТО ИМЕЕТ ТАМ - или история так сложилась - ИМЕЕТ ОПРЕДЕЛЁННЫЕ ИНТЕРЕСЫ. ...Я сказал хоть слово, что "бомбили" и "Россия"? Сказал или нет - вот так, честно? ...А раз ["ЛДНР"] - Украина, то пусть они [Пушилин и Пасечник] приедут в Украину и будем договариваться. Задайте им вопрос: поедут они в Киев со мной договариваться или нет? Я их приглашал, я их просил: дайте свои предложения по урегулированию Донбасса. Они слушать не хотят. Повторяю: они - Украина. садитесь на машину, договаривайтесь, приезжайте в Киев, встречайтесь с должностными лицами. Они никогда в жизни этого не хотят. ...Кто начинал войну? Сепаратисты! Ольга, приезджайте в Киев - я вас приглашаю - я вас посажу в красивое кресло, сяду сам тоже в красивом кресле напротив, поставим перед собой монитор - и мы будем говорить с вами 2 часа. Я абсолютно уверен, что вы поменяете точку зрения, невзирая на специальную подготовку".
--
Тобто, на Донбасі російських військ і зброї нема. Стороною переговорів дійсно виступають "ЛДНР", "сепаратисти, але при тому громадяни України", а не російські окупанти. Плюс "ті, що мають там інтереси" - тобто, Медведчук?

Якщо оце і є офіційна базова позиція теперішнього голови української делегації в ТКГ - наслідки будуть дуже неприємні для нас. Які санкції, які претензії до Росії - якщо це просто "сепаратисти"? І Росії за такої позиції цілком може вдатись вибити врешті собі позицію "стороннього спостерігача", а не збройного агресора і власника маріонеткових режимів.

Хоча сам собі Кравчук, судячи з усього, здається дуже хитрим і мудрим - а як же, так ловко вивернувся з пастки: "проблема тільки в тому, що Пасічник з Пушиліним до Києва не їдуть на переговори, а так давно був би мир і інвестиційний фонд для Донбасу".
--
До речі, доволі показова риторика: Кравчук сам не помітив, як вжив звичне "В Донбасі" - але так пишуть і кажуть тільки в "ЛДНР" і віднедавна - російська пропаганда. Власне щоб підкреслити статус "держав" - на противагу "недостатусу" України, щодо котрої акцентовано вживається "НА Україні". В одному реченні взагалі виглядає смішно: "На Украине и в Донбассе". Але свою пропагандистську задачу помалу виконує.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...