Хіти тижня. "Побійтесь Бога!": Бунтівний Філарет нажаханий фінансовою "ямою", благає Епіфанія іменем Творця

91 річний владика був впевнений, що тріумфуватиме гординею над уламками єдиної канонічної Церкви України, про котру мріяли сотні роки наших пращурів, і чого весь цей час боялись московські царі, включно з Володимиром Путіним.

Очільник ліквідованої Української православної церкви Київського патріархату Філарет закликав митрополита Епіфанія відкликати листа до Ощадбанку і не втручатися в справи УПЦ КП. За словами Філарета, Епіфаній у листі нібито просить банк закрити рахунок ліквідованої київської патріархії, зазначають Патріоти України.

"Прошу вас відкликати лист до Ощадбанку про закриття рахунку Київської патріархії і в подальшому не втручатися у справи УПЦ КЦ. Не руйнуйте церкву, яка була створена великими трудами і скорботами, але не вашими. Побійтесь Бога! Якщо ви в нього не вірите, то майте хоча б людську совість!", - написав розкольний владика.

Бунтівний Філарет вважає, що у Епіфанія немає на це підстав, бо 20 червня УПЦ КП на власному соборі вирішила вийти із складу Православної церкви України.

"Це означає, що з 20 червня 2019 року ви (Епіфаній – ред.) не являєтесь предстоятелем Київської патріархії, і тому ні ваші рішення, ні постанови священного синоду ПЦУ не мають ніякого відношення до Київської патріархії", - йдеться у заяві.

Філарет також додав, не звертався до державних органів про перереєстрацію статуту київської патріархії, ні про зняття з реєстрації.

Нагадаємо, наприкінці липня Філарет заявив, що Томос православної церкви України не такий як у інших православних церков. Він також турбувався, щоб у ліквідованої УПЦ КП не забрали майна.

27 липня синод ПЦУ створив комісію щодо ліквідації і передачі всього майна УПЦ КП.

30 липня Філарет звернувся до Мін'юсту з проханням продовжити реєстрацію УПЦ КП, у відповідь, Мінкульт нагадав, що УПЦ КП було ліквідовано 15 грудня 2018 року під час Об'єднавчого собору.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...