Хіти тижня. Подароване Україні обладнання покривається пилом у контейнерах, - міністр оборони Канади

Харджит Саджан закликав новий уряд України якомога швидше визначитися з оборонними потребами та власним баченням канадської військової місії.

Харджит Саджан. Фото: Рейтерс.

Отримане від міжнародних союзників військове обладнання часом простоює в Україні на складах. Про це в інтерв'ю Radio Canada International розповів міністр оборони Канади Харджит Саджан, передають Патріоти України.

"Я їздив до України й бачив подароване іншими державами обладнання, яке пилиться в океанських контейнерах", - сказав Саджан.

На його переконання, замість нагальних потреб в обладнанні, Україні варто зосередитися на розбудові власних оборонних інституцій. "Якщо позбирати потроху тут і там, то так не спрацює. Що Канада намагається досягти своєю присутністю в Україні, так це допомогти їм розробити належний план", - зазначив міністр оборони.

Він закликав новий уряд України якомога швидше визначитися з оборонними потребами та власним баченням канадської військової місії. "Після цього ми можемо спробувати розвинути ці розмови. Ми вже зробили все, аби мати певність, що зможемо підтримати їхній план", - наголосив Саджан. Він нагадав, що Канада минулого року офіційно дозволила експорт зброї до України.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...