Хіти тижня. Поїхав до батьків в окупований Донецьк: Найманці "ДНР" викрали бізнесмена з Дніпра (відео)

Бойовики два тижні утримували чоловіка в підвальному приміщенні, здійснюючи психологічний і фізичний тиск.

Контррозвідка викрила спробу бойовиків "ДНР" завербувати бізнесмена з Дніпра для здійснення злочинної діяльності на шкоду державній безпеці України, передають Патріоти України.

Оперативники Служби безпеки України встановили, що в грудні 2019 року під час перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області бойовики так званої "МГБ ДНР" викрали бізнесмена з Дніпра. Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

Бізнесмен збирався відвідати батьків в рідному Донецьку, але терористи безпідставно звинуватили чоловіка в роботі на українські спецслужби. Бойовики два тижні утримували чоловіка в підвальному приміщенні, здійснювали психологічний і фізичний тиск, позбавили можливості нормального харчування. Погрожуючи розправою над рідними, вони схилили підприємця до співпраці.

Терористи поставили йому завдання збирати і передавати інформацію про патріотичні організації, з якими він підтримував контакти. Згода на співпрацю не задовольнила бойовиків, тому ще однією умовою звільнення стала конфіскація значної суми готівки і авто бізнесмена.

Відразу після повернення на підконтрольну Україні територію чоловік потрапив в поле зору СБУ. Він надав докладні показання про обставини свого вербування і поставлені завдань. За результатами перевірки було встановлено, що він не зробив ніяких дій на шкоду державній безпеці України.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...