Хіти тижня. Покусився на недоторканного: "Поверніть Україні 155 мільярдів за "ПриватБанк", - Шустер у прямому ефірі зчепився з Коломойським і анонсував судовий процес проти "зеленого олігарха" (відео)

Дніпровський олігарх вочевидь відчуває себе повним господарем України, заяви нових очільників держави аж ніяк не дають підстав це заперечувати

Тележурналіст Савік Шустер 20 вересня в ефірі свого ток-шоу "Свобода слова" заявив про намір подати позов на олігарха Ігоря Коломойського. Гучний скандал розгорівся в новому випуску "Свободи слова Савіка Шустера", зазначають Патріоти України.

Зокрема Шустер публічно анонсував позов проти олігарха через його заяви, що журналіст нібито брав гроші у чиновників за участь у своїй програмі "Шустер LIVE". Так, Коломойський запевняв, що Шустер нібито "взяв гроші у якихось мерів" за те, що ті "засвітилися" в його ток-шоу в 2015 році.

"Два по 50 (тисяч доларів - ред.) взяв, причому одного ми підсунули, щоб перевірити на вошивість ... Ось така гниль", - заявив олігарх кілька років тому. Тепер Шустер повернувся в Україну і має намір залучити мільярдера до відповідальності за ці слова, які, як він запевняє, були наклепом.

"Я прийняв рішення подати до суду на Коломойського. (Позов про.-ред.) захист честі і гідності та, врешті-решт, моєї професійної придатності ... Ми будемо з вами судитися", - сказав телеведучий в ефірі свого нового ток-шоу.

Він зазначив, що в "Шустер LIVE" брали участь всього 2 мера. Це тодішні керівники Чернігова та Тернополя Олександр Соколов та Сергій Надал. Обидва публічно заявили, що нічого Шустеру не платили за появу в ефірі ток-шоу. На цьому скандал не закінчився.

У олігарха з Шустером трапилася перепалка прямо в ефірі "Свободи слова". Так, Коломойський почав вимагати у телеведучого більше 2 мільйонів доларів, які він заплатив за 10 випусків "Шустер LIVE". "Поверніть гроші! Тупо поверніть гроші", - говорив олігарх.

Шустер у відповідь нагадав, що телеканал "1 + 1" сам відмовився випускати в ефір його програму. Він також закликав Коломойського повернути Україні 155 мільярдів гривень, які державі довелося влити в ПриватБанк для порятунку фінансової стабільності країни.

Перед заявою телеведучого про намір подати в суд в ефірі його програми продемонстрували уривок відео-інтерв'ю Коломойського, в якому бізнесмен пояснює причину зняття з ефіру "1+1" програми Шустера.

У цьому інтерв'ю бізнесмен стверджує, що Шустер порушив умови контракту, отримавши передоплату за 10 передач вперед на $2,5 млн.

"Зробив одну передачу, а на другу "спалився" – взяв гроші. Умова була, що він не повинен брати гроші ні у кого", – сказав бізнесмен.

"У якихось мерів. Два по п'ятдесят взяв. Одного ми підсунули навмисно", – відповів він на питання про те, у кого, за його інформацією, були отримані гроші.

"Ми з Вами будемо судитися", – сказав йому Шустер.

"Звичайно, будемо судитися. Ви тільки не лякайте мене судами. Де будемо судитися – в Італії або в Україні?", – відповів Коломойський.

"Може, Ви спочатку гроші поверніть за 10 передач, які Ви провели, а потім будемо з Вами розмовляти", – заявив підприємець, зажадавши від ведучого повернути йому $2,3 млн.

Під час перепалки Коломойський назвав Шустера і співвласника студії Павла Єлізарова "хабарниками, які беруть за одну і ту ж роботу тричі". У свою чергу Єлізаров тут же уточнив, що позов проти Коломойського буде поданий на 10 млн грн.

Фото контракту опублікувала в Telegram журналістка Соня Кошкіна, яка була присутня в студії.

Повний епізод включення олігарха в ефір можна передивитись з 23 хвилини ток-шоу.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...