Хіти тижня. Поки Москва ганьбиться зі зразками "4+": Французи представили винищувач шостого покоління

Захід прискорює технологічний відрив від країн третього світу, куди за вимірами інноваційних можливостей давно скотилася "скрепна" недонаддержава.

Новий французький винищувач. Фото: defence-ua.com.

Під час проведення виставки Euronaval 2018, французька компанія Dassault Aviation представила всьому світу макет винищувача шостого покоління New Generation Fighter (NGF). За оцінками фахівців Dassault Aviation, новий літак в рази буде перевищуватиме сучасні американські винищувачі п`ятого покоління F-35 і F-22, бо буде управлятися без безпосереднього залучення пілота, передають Патріоти України.

За наявними даними, основною причиною початку робіт зі створення французького винищувача шостого покоління стала необхідність появи на озброєнні Франції та Європи в цілому, високоефективного бойового літака, здатного протистояти винищувачам п'ятого і попереднього поколінь. Більш того, початок розробок дає можливість згодом позбутися необхідності закуповувати американські літаки, оскільки власного літака 5 покоління у європейських виробників немає.

Як видно на представлених фотографіях, мова йде про безпілотну версію винищувача, однак, за більш ранніми даними, бойовий літак шостого покоління може бути представлений як в безпілотної версії, так і в більш класичному варіанті з пілотом.

NGF не має хвостового оперення і W-образного крила, як сучасні стелс-літаки. Проте технології малопомітності в нього закладені. Винищувач буде інтегрований в бойові інформаційні системи та оснащений трьохстійковим шасі для бетонних аеродромів.

Французький безпілотний винищувач оснащений двома двигунами, що мають забезпечити йому максимальну потужність і швидкість. Проте, як випливає з інформації поданої Dassault Aviation, на реалізацію проекту піде від 15 до 20 років, тому побачити французький винищувач шостого покоління можна буде нескоро.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...