Хіти тижня. Полетить до України? Афганську бойову авіацію у США переміщують на одну базу

Колишню авіацію Повітряних сил Афганістану у Сполучених Штатах звозять на одну військову базу, зазначають Патріоти України.

Журнал Scramble пише, що у 309-й групі аерокосмічного обслуговування та відновлення Повітряних сил США, також відомої як Boneyard, поблизу Тусона (Аризона), з’являється все більше і більше колишніх гелікоптерів Повітряних сил Афганістану.

На думку видання, ці гелікоптери, могли використовуватися під час втечі афганських урядовців та військового персоналу до сусідніх країн, таких як Таджикистан та Узбекистан.

Окрім того, у журналі згадують, що в Україні на технічному обслуговуванні перебував ряд вертольотів, наприклад Мі-17В-5.

Афганський гелікоптер Ми-17 на території «Мотор Січ»

Станом на 28 грудня 2021 року у 309-й базі зберігання перебувають гелікоптери: один Мі-8MТВ, шість Мі-17В-5 та шістнадцять MD530F.

Передбачається, що в найближчий період на базу обслуговування та відновлення, прибуде більше колишніх гелікоптерів та літаків, що належали або передбачалися до передачі Повітряним силам Афганістану.

Афганістан

З репортажу «Аль-Джазіри» за грудень минулого року, про хід відновлення талібами авіатехніки Національного повітряного корпусу Афганістану, стало відомо, що вдалося відновити, військово-транспортний літак Ан-32А з бортовим номером 342. У 2004 році цей борт проходив капітальний ремонт у Росії.

Відновлений Ан-32 в Афганістані. Грудень 2021. Стоп-кадр з відео

Це Ан-32, який перебував у експлуатації з 3 квітня 1991 року. Влітку 2011 року, був списаний через виведення літаків Ан-32 зі складу Повітряних сил Афганістану. Також були приведені в льотний стан афганські навчально-тренувальні літаки L-39, які багато років не використовувалися.

Відновлений навчально-тренувальний літак L-39 в Афганістані. Грудень 2021. Стоп-кадр з відео

Окрім того таліби не припиняють спроб повернути літаки та гелікоптери, які перебазувалися з Афганістану до сусідніх країн під час втечі військових та урядовців минулого року. Суперечка через вертольоти та літаки між урядом талібів та сусідніми країнами – Таджикистаном та Узбекистаном розпочалася через кілька днів після їх приходу до влади в Афганістані.

Джерела повідомляють, що йдеться про понад 40 вертольотів. Вони входять до числа 150 військових гелікоптерів, подарованих США колишньому уряду Афганістану.

Розвідувально-ударні літаки Cessna AC-208 ПС Афганістану у Таджикистані

Також агентство Reuters повідомило, що Таджикистан та Узбекистан попросили Сполучені Штати залишити афганські вертольоти у своїх країнах, але поки що невідомо, що відповіли у США.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...