Хіти тижня. Помста Гундяєва: У Москві вибухнув скандал навколо смерті від коронавірусу наближеного до патріарха Кирила священика

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило розгнівався на відомого публіциста та громадського діяча протодиякона Андрія Кураєва, заборонивши йому здійснювати священнодійства, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Московської міської єпархії.

"З огляду на Ваші попередні діяння, щодо яких надходили скарги на моє ім'я, Ви забороняєтеся у священнослужінні до ухвалення рішення єпархіальним церковним судом після розгляду згаданих діянь", - йдеться в указі Московського патріарха.

Причиною такого рішення назвали "публічну образу пам'яті настоятеля Богоявленського кафедрального собору міста Москви протоієрея Олександра Агейкіна, незважаючи на скорботу його дружини і дітей, в день його кончини, що характеризує це діяння не тільки як аморальне, а й як особливо цинічне".

У своєму блозі Кураєв написав про загиблого від коронавірусу священника та назвав його "тупим кар'єристом, який зробив кар'єру в сфері VIP-сервісу". Померлий батюшка різко критикував закриття храмів для відвідин вірянами, через загрозу зараження коронавірусом.

Кураєв також нагадав, що через "дрібні реформи Кирила" Агейкін став першим настоятелем Єлоховського собору, не отримавши титул протопресвітера.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...