Хіти тижня. Помста за голосування в ООН: Китай скасував поставку партії вакцин Україні

Китай анулював поставку вакцин Україні через те, що та проголосувала в ООН за резолюцію по Сіньцзяну. Про це заявила заступник держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд у ході онлайн-конференції Американської ради з Німеччини, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.
«Україна стала жертвою Китаю, коли проголосувала в Раді ООН з прав людини за резолюцію по Сіньцзяну. Доставка 500 тис. вакцин від коронавіруса з Китаю була скасована», - сказала Нуланд.
В ході виступу вона також зазначила, що США будуть швидко відповідати на спроби загострити ситуацію навколо України, проте Київ має провести реформи. Раніше більше 40 держав зажадали, щоб Китай відкрив представникам ООН доступ в Сінцзян-Уйгурський автономний район для проведення незалежного розслідування. Правозахисники вважають, що місцеве мусульманське населення, представлене уйгурами, систематично піддається дискримінації, а також масовим позасудовим вирокам до в'язниці.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...