Хіти тижня. Порошенко поставив Зе-команді шах і мат: Визнати його олігархом більше не зможуть, навіть якщо захочуть

"Коли вчора я прочитав про створення холдингу «Вільні медіа» куди увійшли канали «Прямий» і «5-й»… я ревів від захвату. Пригадуєте фільм про Індіану Джонса, де супер-пупер боєць з місцевих, виходить на бій з Джонсом? Він героїчно вивільняє клинок, починає демонструвати складні захоплюючи комбінації. Завмирає для нападу. В цей момент Джонс піднімає револьвер і валить його одним пострілом. От саме це нагадувало те, що зробив вчора Петро Порошенко", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Прибічники ЄвроСолідарності давно говорили, що президенту потрібна не деолігархізація, а кийок для закриття опозиційних телеканалів. Говорили, що ЗЕолігархізація - це удар по свободі слова. Все це було. Бо це правда. Якби Зеленський справді хотів боротьби з олігархами, він діяв би через антимонопольний комітет, антикорупційні органи та Генеральну прокуратуру.
Закон проштовхнули. Міністр юстиції Малюська вчора сидячи в позі лотоса на своєму столі і ловлячи дзен, проголосив, що скоро РНБО візьметься визначати перших олігархів… І тут Порошенко одним ривком поставив всім їхній складним планам шах і мат. Визнати його олігархом вони більше не зможуть, навіть якщо захочуть.
Які там ознаки? Монополізм на ринку? Але «Рошен» ніколи не був монополістом, в Україні чимало інших кондитерських підприємств, в т. ч. європейського рівня. Фінансування партії? Хай доведуть, що партію фінансує Порошенко, а не держава з бюджету. Порошенко не голова ради директорів, не президент корпорації, він лише акціонер низки бізнесів – законом це дозволено. Нарешті – медіа-активи. Але – легкий рух рукою, і ніяких медіа-активів у Порошенка більше нема.
Я балдію від краси того, що зробив Порошенко. Канали були ним продані. Але. Продав він їх не іншому олігарху, а групі медійників, журналістів та громадських діячів. Очевидно, продав він акції своїм прибічникам. Характерна деталь, найбільший пакет акцій отримав трудовий колектив холдингу – у нього 10% акцій. Тобто у всіх інших акціонерів – значно менше. По факту, Порошенко зробив велику групу своїх прибічників акціонерами своїх колишніх медіа-активів. Іншого такого прикладу в Україні я просто не знаю.
Жлоб, кажете? Тільки гроші цікавлять? І хто це каже? Прибічники коміка Зеленського, який свій бізнес віддав навіть не у сліпий траст (Ротшильди таким просто погидують), а передав своєму першому помічникові – і тепер отримує роялті з кожного серіалу проданого в Росію під час війни? Як то кажуть – побачте різницю.
Ви просто уявіть досконалість комбінації, коли два канали перетворювали в єдиний холдинг і продавали його акції. Це не один і не два тижні роботи. Все це робилося – і ніхто навіть не ворухнувся. Зелена влада з усіма її МВС, СБУ, ГПУ, ДБР і фінконтролем не помітили взагалі нічогісінько. Новина вискочила до них, як Пилип з конопель. І що їм тепер робити? Полювати на кожного акціонера? Полювалка зламається. Оголошувати проти каналів санкції? От тут вони стикнуться з опором опозиції – і не тільки ЄвроСолідарності. Захищати свободу слова – справа свята, для опозиції це прямий обов’язок.
Що тут можна сказати? Можна лише дивуватися наївній недолугості коміків з Кварталу. Ці блазні вирішили що вони зможуть роздавити Порошенка якимось законом. Милі, та Кучмі свого часу ніяких законів не було потрібно – але закрити рупор опозиції, «5-й канал» він не зумів. Давити на «5-й» намагалися прем’єр Юлія Тимошенко та банда Януковича – все це для Порошенко давно минуле і пройдений етап. Він в опозиції пробув довше ніж вся зелена зграя у політиці. У цій сфері Порошенко – супербізон, і вже точно не збіговиську дрібних зелених гризунів з ним тягатися. Щойно п’ятий президент це ще раз довів.
Порошенко тепер за їхнім же законом – не олігарх, телеканали «Прямий» і «5-й» працюватимуть як працюють, в Офісі президента деруть на собі сивочоле волосся і сушать кофту, а прибічники Порошенка захоплено регочуть з недолугих потуг ЗЕвлади. Все як і мусить бути".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...