Хіти тижня. "Послати Україну подалі, або Що Росія чекає від другого туру українських виборів", - Фельгенгауер

Головною метою Кремля є погіршення відносин України із Заходом. Тому в Росії хочуть бачити президента Володимира Зеленського, оскільки думають, що при ньому Україна розверне свій курс на Схід.

Таку думку висловив російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"З Володимиром Зеленським у Росії будуть пов'язані великі надії: на те, що політика та курс України принципово зміняться. Тому що президент Зеленський навряд чи буде прийнятним для Заходу через його близькі зв'язки з Ігорем Коломойським, якого, схоже, буде визнано міжнародним злочинцем. Якщо це станеться, а Коломойський повернеться в Київ і стане "українським Плахотнюком" (Влад Плахотнюк – молдовський олігарх, президент Демократичної партії Молдови, – "Апостроф") – це саме те, що Москві треба.

Це означає, що в Росії сподіватимуться, що Україна в результаті стане країною-вигнанцем.

Тоді про інтеграцію в НАТО і ЄС можна буде забути і подітися Україні, на їхню думку, буде нема куди, крім як в обійми Москви. Кремль сподівається на повернення часів Януковича.

Зрозуміло, що Зеленський буде не самостійною фігурою, а ширмою. З іншого боку, такий поворот подій викличе в Україні великий внутрішній спротив, яке призведе до дестабілізації. Це влаштовує Росію, яка все сподівається, що Україна розвалиться, тому спочатку буде вичікувати.

Якщо раптом переможе Петро Порошенко, Москва оголосить вибори і нову українську владу нелегітимними. Але якщо переможе Зеленський, напевно, тоді цього не станеться. Надії будуть серйозні. Цього ніхто не приховує: Москва - за Зеленського.

Так що при будь-якому варіанті Україну нічого хорошого не чекає.

Напевно, Зеленський зустрічатиметься з Путіним, якщо стане президентом. Інше питання, що вимоги Москви дуже жорсткі: відмова України від інтеграції в ЄС і НАТО, статус неприєднання. Визнання анексії Криму теж необхідно, але в Москві розуміють, що досягти цього буде складно, і починати з цього не будуть. Зеленський пропонує організувати референдум з питання вступу до НАТО. Але якщо його правильно підготувати, референдум може дати і негативний результат. Для Москви відмова України від НАТО буде визначальною.

І взагалі Москва дуже б хотіла погіршення відносин України із Заходом. Якщо Ігор Коломойський буде відігравати серйозну роль у майбутній конфігурації української влади, нехай, навіть неофіційну - це зробить Київ "нерукопожатним" для значної частини західних країн. Думаю, особисто Дональд Трамп буде дуже задоволений тим, що, нарешті, зможе послати Україну подалі – вона його і без того абсолютно не цікавить. А ситуація з Коломойським дасть на те підстави. І навіть той факт, що Коломойський і Путін були в дуже великій сварці, вже не є таким важливим - головне стратегічно розвернути Україну."

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...