Хіти тижня. Посли дали зрозуміти, наскільки це погано: Скандальне інтерв'ю Коломойського викликало переполох на Заході (відео)

Заяви олігарха викликали великий резонанс.

Інтерв'ю українського бізнесмена Ігоря Коломойського американському виданню The New York Times, де він закликав помиритися з Росією, викликало переполох на Заході. Про міжнародну реакцію на слова Коломойського розповів український дипломат, екс-співробітник посольства України в США Андрій Теліженко, передають Патріоти України.

"Такі заяви мають вагу, оскільки Ігор Валерійович Коломойський був залучений до виборчого процесу президента Зеленського і досі має якийсь вплив і в самій партії "Слуга народу", і в Офісі президента. Я отримав багато дзвінків з-за кордону. Заяви Коломойського викликали великий резонанс. Деякі посли телефонували, конгресмени, запитували, що відбувається, що це за заяви", – розповів Теліженко.

"Посли, які телефонували, дали зрозуміти, що це дуже негативно. Ця людина сама собою токсична і може зробити токсичним уряд України, адже має в офіційних колах деякий вплив", – зазначив він.

За словами дипломата, він запевнив західних колег, що "ця заява була емоційною, і на майбутнє у нас будуть нормальні адекватні відносини як із Заходом, так і з РФ". На питання, чи має МЗС України офіційно відреагувати на скандальну заяву бізнесмена, Теліженко відповів: "Я думаю, ні. Це особиста думка Коломойського. Він впливовий в Україні бізнесмен, але не є офіційною особою. Якщо МЗС вийде з подібною заявою, то це буде підтвердженням того, що Коломойський має офіційний вплив на президента. Тому в жодному разі реагувати офіційно не можна".

Джерело: Обозреватель

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...