Хіти тижня. "Поставити Україну на коліна до 9 травня": У наступі Росії на Донбасі побачили фатальний нюанс

Раптовий наступ російських окупантів на Донбасі свідчить про те, що президент Росії Володимир Путін планує підкорити Україну до 9 травня. Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook український журналіст Айдер Муждабаєв, зазначивши, що бій 18 лютого - тільки початок кривавої операції агресора, передають Патріоти України.

"Путін не хоче нічого чекати, йому потрібно поставити Україну на коліна до 9 травня. Сьогоднішні бої – початок операції "Примус до капітуляції". Своєї мети він не досягне, але розставить крапки над i в усіх розмовах про "мир", "спільний контроль", "вибори за українським законодавством" та іншому", – написав він.

Муждабаєв наголосив, що ціна цього суспільного протверезіння – життя і здоров'я тих, хто не втрачав тверезість мислення і все розуміє. "У світі не існує більшої несправедливості. Молю, щоб наші бійці вийшли живими з бою", – додав журналіст.

Також на трагедію відреагував ветеран АТО Олександр Погребиський. Він зазначив, що після того, що трапилося, говорити про будь-яке перемир'я і компроміси з терористами на Донбасі взагалі немає сенсу.

"Спільне патрулювання? Платформа примирення? Сьогодні о 5-й ранку російські війська атакували українські опорні пункти в районі Золотого, зараз із 5:00 триває безперервний важкий бій із застосуванням всіх видів зброї, включаючи артилерію калібру 152 мм, міномети 120 мм. Противник на широкому фронті накриває бойові порядки 72-ї і 93-ї механізованих бригад в районі ділянки розведення Золоте-Оріхове-Новотошківка. На одному з опорних пунктів йде ближній бій з російською штурмовою групою. Наша артилерія веде вогонь, підтягуються резерви. Це війна. Перемир'я, якого ніколи не було, зірване остаточно. Моліться за хлопців", – написав захисник України.

Зі свого боку журналістка Соня Кошкіна звернула увагу на ще один фатальний нюанс у наступі росіян на Донбасі – вони почали його в роковини початку розстрілів Небесної Сотні на Майдані. "Такої інтенсивності бою не було вже давно, дуже давно. І так, 18 лютого. У Мордорі люблять дати", – зазначила вона на своєму Telegram-каналі.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...