Хіти тижня. Поверніть "жертві режиму" ковдру в клітинку: Насірову за 10 хвилин оголосили обвинувачення, яке терпляче зачитували два роки

У Вищому антикорупційному суді зачитали обвинувальний акт у справі екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, якому інкримінують незаконне відстрочення сплати податків компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Центр протидії корупції"

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури читали коротку версію обвинувального акту – 4 сторінки замість 774.

У "ЦПК" зазначають, що прокурори встигли оголосити обвинувачення за 10 хвилин.

Обвинувачені у справі, Насіров та його експідлеглий Володимир Новіков, заявили, що не розуміють, у чому їх звинувачують, та не визнають провину. Водночас, вони підтвердили готовність давати покази у суді.

Обидва фігуранти справи попросили суд роз’яснити суть обвинувачення. Колишній очільник ДФС пояснив, що йому "потрібно чітко розуміти, від чого захищатись".

У свою чергу Новіков сказал, що стосовно нього у обвинувальному акті взагалі немає жодної конкретики: "Якщо були конкретні обвинувачення стосовно Насірова, то стосовно мене… нічого немає".

Однак судді відповіли, що вони мають здійснювати правосуддя, а не роз'яснювати суть обвинувачення. Наводити докази та формулювати звинувачення має прокуратура, і "більше, ніж уже зроблено, суд зробити не може".

Після цього сторони почали оголошувати у суді свої вступні промови.

Нагадаємо, з початку грудня 2017 року прокуратура на вимогу Насірова читала повну версію обвинувального акту, який нараховує 774 сторінки. У вересні цього року Верховна Рада змінила Кримінально-процесуальний кодекс. Тепер, за законом, прокурор має зачитати лише короткий виклад обвинувального акту.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...