Хіти тижня. Повна окупація Харківської, Донецької та Луганської областей, - Портников про плани Кремля на 2020 рік

Володимир Путін висуває все нові й нові загрозливі для України попередні умови своєї ймовірної зустрічі з Володимиром Зеленським на перемовинах у "нормандському форматі" в Парижі, оскільки він проти того, щоб із ним бачитися, передають Патріоти України.

Водночас, за рахунок спроб української сторони якось втілити у життя його забаганки, правитель Росії сподівається такою мірою дестабілізувати ситуацію всередині України, щоб наступного року повністю загарбати Харківську, Донецьку та Луганську області, заявив відомий український журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников у суботу, 19 жовтня 2019 року, в ефірі програми "Суботній політклуб" на телеканалі Еспресо.TV.

Він зазначив, що ставлення Путіна до України лишається незмінним з часу виголошення ним Кримської промови й метою російської військової та зовнішньої політики є якщо не повне поглинення України під егідою "конфедерації" Росії, України, Білорусі й Казахстану, яку він сам і очолить, то, принаймні, часткове - у вигляді "приєднання" до РФ проекту "Новоросія" в межах східних і південних областей України.

"Є сценарій "мінімум": це окупація Харківської, Донецької та Луганської областей повністю 2020 року. В разі якщо Україна буде послаблена так, що не зможе дати цьому опір. Тому абсолютно очевидно, що окупація Харківської області, з її військовим потенціалом, з її оборонною промисловістю, є важливою передумовою для подальшої окупації України в майбутньому", - пояснив Портников.

На його думку, на існування в Кремлі подібного "мінімального сценарію" і на його втілення насамперед вказує те, що в керівництві Росії наразі "ніхто серйозно не говорить про ліквідацію народних республік", тоді як українська влада наполягає, що мир на Донбасі настане лише тоді, коли буде ліквідовано "ДНР" та "ЛНР", що й передбачено Мінськими угодами.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...