Хіти тижня. Президент відповів на петицію про позбавлення кума Ху*ла звання заслуженого юриста

Петицію підписали понад 30 тисяч людей.

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію про "Позбавлення Віктора Медведчука звання "Заслужений юрист України", оприлюднену 25 вересня 2019 року. Відповідь президента Зеленського міститься на офіційному сайті глави держави, передають Патріоти України.

Як Медведчука можна позбавити звання

Чинне законодавство передбачає два механізми позбавлення нагородженого державної нагороди України.

1. Якщо нагородженого засуджено за тяжкий злочин.

За Законом України "Про державні нагороди України" (стаття 16), позбавити державних нагород президент може засуджену за тяжкий злочин особу.

2. Якщо нагороджений здійснює терористичну діяльність.

За Законом України "Про санкції", позбавити державних нагород України можна у формі персональної санкції до фізичної особи – нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, суб'єктів, які здійснюють терористичну діяльність.

Однак у підсумку відповіді президента Зеленського на петицію мовиться, що "матеріали, які відповідали б визначеним законом підставам для прийняття главою держави законного рішення, до Офісу Президента України не надходили".

Якщо такі матеріали надійдуть, далі Верховна Рада, сам президент, уряд, НБУ або СБУ можуть подати до РНБО пропозицію, а Рада національної безпеки та оборони вже приймає рішення. Це рішення оформлюють указом президента, який є обов'язковим до виконання.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...