Хіти тижня. Президент Зеленський звернувся до Росії через загибель захисників України на Донбасі

Окупанти за минулу добу 16 разів обстрілювали українські позиції.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот з відео.

На сході України у зоні бойових дій загинули троє українських бійців, ще троє отримали поранення. Про це інформує прес-центр штабу операції Об’єднаних сил, передають Патріоти України.

Бойовики за минулу добу 16 разів обстрілювали українські позиції з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецького та снайперської зброї.

Режим припинення вогню був порушений окупантами в районі відповідальності оперативно-тактичної групи “Схід”, поблизу Авдіївки, в районі Опитного, Новоселівки Другої, Талаківки, Чермалика, Павлопіля, Пісків і Водяного.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” по українських позиціях бойовики відкривали вогонь п’ять разів: біля Кримського, Новолуганского, Золотого, Станиці Луганської.

За даними розвідки, один бойовик був ліквідований, ще один отримав поранення. Президент України Володимир Зеленський у зв’язку із загостренням в ООС звернувся до керівництва РФ і підконтрольних їй окупантів.

«Я співчуваю родинам загиблих і бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим. Хочу звернутися до керівництва РФ і командування її окупаційних сил на Донбасі. Загострення конфлікту – не найкращий фон для відновлення переговорів у Мінську. Нам не потрібно зайвий раз нагадувати про можливість ескалації вашої агресії. Сьогодні ми обговоримо з європейськими колегами її відкриту демонстрацію, а українська делегація в Мінську нагадає про неприпустимість спроб діалогу з нами з позиції сили», – написав він у Facebook.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...