Хіти тижня. Проблему з водою в Криму вирішити неможливо, росіянам доведеться виїхати за два тижні, - ексвіцепрем'єр АР Крим

Будь-які спроби країни-окупанта засудити Україну за "водну блокаду" Криму приречені на провал. Забезпечення півострова прісною водою без відновлення роботи Північно-Кримського каналу – невирішувана задача для РФ, оскільки вимагає вкладення величезних коштів. Росіяни, що незаконно поселилися в Криму, є колонізаторами. Вони будуть змушені організовано залишити півострів протягом двох тижнів після відновлення територіальної цілісності України. Такі заяви в бліцінтерв'ю зробив ексвіцепрем'єр АР Крим Андрій Сенченко, передають Патріоти України.

Окупанти програють усі суди проти України за воду в Крим. Вони можуть робити ці піар-звернення, але це не матиме жодних реальних правових наслідків. Оскільки є Женевська конвенція, яка регулює відповідальність держави, що окуповує, за життєдіяльність населення окупованої території. Тому скаржитися вони можуть тільки самі на себе. Скільки б вони не зверталися до будь-яких інстанцій, вирішенням питання буде тільки повний вихід окупантів із Криму і фактичне повернення української території, відновлення суверенітету та відразу ж відновлення повноцінного водопостачання, енергопостачання тощо.

Опріснення морської води – маячня. Проблему води вирішити неможливо

Водну проблему Криму вирішити неможливо. Для цього треба припинити фінансувати російську армію і починати всі гроші вкладати в Крим. В принципі, Крим має достатньо води у вигляді поверхневих стоків, але обсяг інвестицій, який потрібно вкласти в збір, очищення та подачу цієї води всім споживачам – абсолютно непідйомний для Російської Федерації.

Усі розповіді про опріснення морської води – це маячня. У таких масштабах опріснювати воду в Криму неможливо. Для цього немає джерел енергії, немає можливості безпечно скидати відходи від опріснення і відсутні мережі для роздачі цієї води споживачам.

Це вимагає абсолютно непідйомних витрат Російської Федерації. Кошти, вкладені в Кримський міст, і кошти, які необхідно вкласти в опріснення – це непорівнянні витрати. Тому це пусті балачки.

Треба розуміти таке: у нас іде війна з Російською Федерацією. Війна – це завжди співвідношення витрат і збитків, яких завдається стороні ворога.

У цьому випадку витрати України на перекриття подачі води окупантам нульові, а збиток, який цією дією наша країна завдає державі-агресору – величезний.

Прісна вода в Криму незрівнянно дорожча за Кримський міст.

Крім того збитку, який вимірюється в цифрах, є ще одна важлива складова. У нас часто оперують таким штампом: що, мовляв, неподання води в Крим не дозволяє розширювати військову базу. Але треба розуміти, що будь-яка військова база, навіть якщо вони вдвічі збільшать контингент, це споживач води не того масштабу.

Найголовніший процес, який стримує перекриття Північно-Кримського каналу – це процес незаконної колонізації Криму. За різними джерелами, вони незаконно завезли до пів мільйона громадян РФ – як вони думають – жити назавжди в Крим. Але якби не був перекритий канал, повірте, вони б завезли 3 мільйони, і потім виколупувати їх звідти було б дуже складно.

Що з колонізаторами буде потім? На цю тему існує міжнародне право і фактична практика. Це люди, які незаконно в'їхали на територію іншої країни. У цьому випадку їм буде дано термін, може, два тижні на організований виїзд із території України.

Чи отримають вони надалі візу або можливість приїжджати в Україну – я не знаю. Це вже вирішить українська держава. Але те, що вони муситимуть дуже швидко й організовано виїхати своїм мостом до себе на батьківщину – це безперечно.

Джерело: Обозреватель

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...