Хіти тижня. Прокляття недоімперії: В Африці розгромили гібридні війська Путіна, тим, хто потрапив до рук ворогів, - відрізали голови

На думку військових експертів, власники «ПВК Вагнера», як це часто буває на РФ, економлять заради кількісних показників, приносячи в жертву якість. Це не може не приводити до поразок.

Дві сотні російських найманців з кремлівської «ПВК Вагнера» зазнали поразки в Мозамбіку і почали відступати під натиском повстанців-джихадистів. Крім того, десять бойовиків знищені в результаті невдалих операцій і засідок ополченців. Деякі російські трупи були без голів, повідомляють Патріоти України.

Як пише "Иносми.ру", ПВК Вагнера втрачає вояків і територію, яку вони контролювали, в ході посиленого конфлікту, в якому російські окупанти не можуть домогтися перемоги. Крім того, деякі з них ліквідовані в результаті «дружнього вогню», що призвело до охолодження відносин зі Збройними силами Мозамбіку, підтримку яким надає «ПВК Вагнера».
Південноафриканський експерт Джасмин Опперман стверджує: російські лузери відчувають, що їх використовують і що вони опинилися в ізоляції. «Вагнерів» відправили в саме пекло, вони загрузли в конфлікті по вуха, а повстанці з кожним днем стають все сильнішими», - додала вона.
На поразку російських найманців, пов'язаних з олігархом Євгеном Пригожиним (його називають «кухарем Путіна»), відреагував і офіцер ЗСУ, полковник Анатолій Штефан (Штірліц). «200 бригада, турне Кобзона в Африці для російських найманців "ПВК Вагнера". "Великі" російські воїни виявилися без величі, а деякі і без голови», - написав захисник України.
Повідомлення про те, що в Мозамбік прибув російський «військовий персонал», з'явилися вже на початку вересня. Потім The Times уточнила з посиланням на свої джерела, що в Мозамбік прибули до 200 найманців з «ПВК Вагнера» і бійці спецпідрозділів, а також три бойові вертольоти з російськими екіпажами.
На думку військових експертів, власники «ПВК Вагнера», як це часто буває на РФ, економлять заради кількісних показників, приносячи в жертву якість. Зниження зарплати неминуче позначається на якості особового складу, а це, в свою чергу, веде до втрат і провалених військових операцій.
У цій ситуації уряд Мозамбіку забув про корисну приказку: «Я не настільки багатий, щоб купувати дешеві речі». Війна в багатій вуглеводнями провінції ризикує затягнутися, а бойова слава тіньової армії Москви, і так не особливо заслужена, може сильно збліднути в очах африканських клієнтів.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...