Хіти тижня. При спробі перетнути адмінкордон з окупованим Кримом затримано відомого сепаратиста (фото)

За інформацією Служби безпеки, затриманий "особисто сприяв" захопленню штабу ВМС, що "знизило можливості України оперативно реагувати на військову агресію Росії".

Іван Антонов

Учасник "самооборони Криму", якого 8 січня затримали на КПВВ "Чонгар", брав участь у захопленні штабу Військово-морських сил України в Севастополі в 2014 році. Про це повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Ім'я та прізвище підозрюваного не називаються, проте журналістам стало відомо, що йдеться про Івана Антонова, 1977 року народження. Він зареєстрований у Севастополі."За свої дії він був нагороджений окупантами медаллю "За повернення Криму", нагрудним знаком "Третя оборона Севастополя" і грамотою", – йдеться в повідомленні.

Чоловіка затримали на українському пункті пропуску при спробі перетнути адмінкордон. Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

У відомстві також повідомили, що 9 січня Херсонський міський суд задовольнив клопотання слідчого й обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Прокуратура АРК.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...