Хіти тижня. "Приєднання ОРДЛО в обмін на гроші": Політолог поділився думкою про результат зустрічі Путін - Байден для України

"Зустріч Путін – Байден у нас коментують двома способами: або кажуть про те, як колективний Захід переміг Путіна, або про повну поразку Зеленського", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Правда, на жаль, не посередині, але й не така однозначна.

Почати потрібно, на жаль, із поганого.

1. Це гра про Україну без України. Небажання Байдена спілкуватися з Зеленським після зустрічі і вироблення колективної позиції Заходу щодо України є загрозливим сигналом: в четвер Байден озвучить нам пропозицію про переговори з ОРДЛО в обмін на гроші.

2. США самоусунулися від теми "Північного потоку": вони переклали вирішення цього питання на Німеччину (це не новина, бо таку позицію зайняв Байден після Женевської зустрічі).

3. У разі прямої агресіі США будуть займатися захистом східних рубежів НАТО. Прибалти і поляки можуть спати спокійно. А ми маємо розуміти: ця зустріч, звичайно, не пакт Молотова-Рібентропа-2, але є частиною домовленостей про сфери впливу.

4. У нас немає консолідованості еліт щодо питання Мінська. Ми продовжуємо жити в парадигмі рейтингової війни політиків. Ніхто, ні у владі, ні в опозиції, не гратиме на об’єднання еліт.

Що хорошого?

1. Найближчим часом ніякої повномасштабної війни не буде.

2. У нас, теоретично, є час. І це – один із найважливіших наших ресурсів. Хоч і дуже обмежений.

Що потрібно робити?

1. Не допустити бліц-криг. Зараз замість "нормандського формату" – "три проти одного" – буде п‘ятеро проти України. Нам потрібно максимально затягувати час.

2. Всередині країни ми маємо зрозуміти, на які поступки ми готові піти. На жаль, без поступок нам не обійтись і ми першими, можливо ще до розмови Байден-Зеленський, маємо озвучити "червоні лінії" та натякнути на те, на що ми готові теоретично пристати.

3. Дипломатичний фронт, націлений на нову коаліцію Байдена з примушування України до Мінська, є однією з найважливіших задач держави. І тут треба відкинути партійні історії. Витратити мільярд на лобістів зараз важливіше, ніж побудувати 10 км якоїсь дороги.

4. Про тероборону, резервістів, армію, я вже стомився писати, але зараз це – ключовий момент для консолідації людей. Майдану не буде, якщо ми чітко розумітимемо, що готовий відстоювати Зеленський. Без цього буде квазімайдан і можливий розкол країни.

5. Єдина ідея, яка є у влади – референдум про статус ОРДЛО. Але референдум – ядерна зброя, про що мало хто у нас здогадується. Він може як консолідувати, так і розколоти націю. І перш ніж його запускати, потрібно сто разів все обдумати.

Висновок

Ситуація дуже складна. Але ми маємо можливість з відносно невеликими втратами пройти через цю ситуацію.

Завжди згадую слова тренера збірної Йожефа Сабо перед матчем з німцями. Тоді в нього запитали про настрій в команді. І він відповів: "В танку головне не бздіти". І ми тоді не програли".

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...