Хіти тижня. Пустити "ополченців" на Маріуполь, Харків, Одесу: Росія вимагає письмово зафіксувати “формулу Штайнмайера”

Москва намагається вхопити Зеленського за "язика" і швиденько оформити капітуляцію України, на найкращих для себе умовах

Заява головиукраїнської держави за мир на умовах "формули Штанмаєра" пробудило неабияку хтиве збудження у кремлівських старців, зазначають Патріоти України. І там закопошились. Помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив на брифінгу, що Росія хоче, щоб в рамках Контактної групи була письмово зафіксована так звана “формула Штайнмайера”. Представник Кремля озвучив пункти, домовленості з яких мають бути досягнуті до зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки“.
“Є три важливі передумови, які, як нам видається, якщо будуть реалізовані, можуть забезпечити успіх зустрічі у верхах… Зокрема, потрібно остаточно врегулювати питання з розведенням сил і засобів в трьох так званих “пілотних районах” – Станиця Луганська, Золоте й Петрівське на лінії зіткнення”, – сказав він.

За його словами, “це питання досить давно обговорюється помічниками лідерів (“нормандської четвірки”) і в Контактній групі”.

“Ми також вважаємо важливим напередодні саміту зафіксувати письмово в рамках Контактної групи так звану “формулу Штайнмайера”, яка передбачає, що закон про особливий статус Донбасу починає діяти на тимчасовій основі в день виборів і на постійній основі, після виборів і підсумкової доповіді БДІПЛ ОБСЄ”, – зазначив Ушаков.

Помічник Путіна сказав, що досягнуті на попередніх самітах домовленості “не завжди дотримувалися”.

“Ми хочемо, щоб вже була залізна домовленість, яка сприяла тому, що потім будуть реальні кроки по врегулюванню кризи зроблені”, – підкреслив Ушаков.

Також, за його словами, “потрібно, крім домовленостей в Контактній групі, підготувати текст, який лідери могли б прийняти за підсумками саміту”.

“Це дуже важливо. Наповнення цього саміту має бути зафіксовано на папері”, – заявив помічник російського президента.

При цьому Ушаков зазначив, що зустріч “нормандської четвірки” може відбутися в Парижі в жовтні.

Нагадаємо, 12 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що на зустрічі лідерів «нормандського формату» будуть обговорюватися «формула Штайнмайера» і всі пункти Мінських угод.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...