Хіти тижня. Путін фактично домігся визнання Криму територією Росії: Американський генерал зробив тривожну заяву

Санкції проти чиновників, які брали участь в ухваленні рішення про атаку українських катерів і буксира, не можна вважати адекватною відповіддю Заходу Росії.

Бен Ходжес. Фото: Факти.

Своїми діями в Криму і на Азові Путін домагається своїх стратегічних цілей. І чим далі Захід буде зволікати з адекватною відповіддю Кремлю, тим далі буде заходити Росія в своїй гібридній війні. Про це в інтерв'ю Костянтину Еггерту заявив колишній командувач Сухопутними військами США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес, передають Патріоти України.

«Це новий момент в цій гібридній війні, який ми називаємо "війна законів" (lawfare) - коли починають інтерпретувати закон таким чином, щоб домогтися потрібного результату. Якщо Захід не дасть відсіч зараз, не вимагатиме від Росії відпустити українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки, то він де-факто визнає, що Крим належить Росії», - цитує слова генерала Delfi.
За його словами, санкції проти чиновників, які брали участь в ухваленні рішення про атаку українських катерів і буксира, не можна вважати адекватною відповіддю Заходу Росії. Американський військовий зазначає, що РФ розглядає Чорне море як плацдарм для всього того, що вона робить в Сирії, в інших країнах Близького Сходу, в Східному Середземномор'ї. Найбільший флот - Чорноморський флот Росії - дислокується в анексованому Криму. Звідти, через Босфор і Дарданелли ВМФ Росії може виходити в Середземне море і далі, в Атлантику. Тому захист Чорноморського регіону - це стратегічна мета Росії, вважає генерал.
«Я думаю, в тому числі, саме тому вони вирішили захопити Крим. Кремль дивиться на Захід і бачить, що він роздроблений. Росія відчуває, що для неї це шанс домогтися своїх стратегічних цілей і подивитися, як далеко вона зможе просунутися, поки Захід не наважиться на відповідь. Коли я говорю Росія, я маю на увазі, звичайно, керівництво країни, а не російський народ», - уточнив Ходжес.
Нагадаємо, підписаним нещодавно договором про поділ квот вилову риби в Азовському морі, який викликав резонанс в українському суспільстві, Україна фактично визнала, що Крим - це російська територія. На думку радника міністра з питань тимчасово окупованих територій Олександра Левченка, ніхто в світі не збирається воювати з Росією через Крим. При цьому на Заході розуміють: якщо Україна впаде, Путіну буде відкрита дорога в Європу.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...