Хіти тижня. Путін ходить по лезу ножа: Орєшкін розповів, навіщо Кремль хоче роздмухати конфлікт на сході України

У президента Росії Володимира Путіна залишається все менше способів підняти рейтинг перед виборами - про це заявив російський політолог Дмитро Орєшкін в програмі "Сьогодні День" на каналі "Україна 24", передають Патріоти України.

"Звичайно, в Кремлі дуже розчаровані тим, що Байден займає таку жорстку позицію. Що важливо — коридор, в якому може діяти Путін, робиться все вужчим. І набір кроків, які він може зробити, стає передбачуваним. Йому перед виборами у вересні потрібно консолідувати підтримку електорату, яку він втрачає через внутрішню політику, економічні проблеми. У нього досвід консолідації за допомогою маленьких переможних воєн. З іншого боку, в Кремлі розуміють, що, якщо не дай Боже розгориться війна з Україною, вона не буде ні маленькою, ні переможною", — сказав він.

За словами Орєшкіна, Путін придумує, як би активізувати війну на сході України. "Тому у Путіна залишається варіант балансування на лезі ножа, залякування, погроз, провокацій з тим, щоб не витримали нерви, як сталося свого часу з паном Саакашвілі та грузинським конфліктом. Було б ідеально для Путіна, якби зараз Україна почала цей конфлікт, коли Захід зацікавлений, щоб спустити конфлікт на гальмах, щоб не допустити переходу в гарячу фазу. Вони розуміють, що в довгу Путін програє, і Путін розуміє. Силова півкуля його мозку прораховує, як би підкинути дров у тліючий конфлікт на сході України", — сказав він.

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...

Зеленський звільнив топ-чиновника СБУ

середа, 1 травень 2024, 22:20

Іллю Вітюка звільнено з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. Про це йде мова у відповідному указі президента Володимира Зеленського від 1 травня 2024 року, п...