Хіти тижня. "Путін може заразитися коронавірусом": Експерти спрогнозували падіння влади в Росії

Кремль нажаханий думкою про те, що президент РФ Володимир Путін може заразитися коронавірусом COVID-19, адже тоді весь його режим впаде, пише The Telegraph, передають Патріоти України.

Політичне керівництво Росії тільки недавно почало визнавати серйозність коронавірусу. 25 березня Путін відклав загальноросійське голосування щодо змін до Конституції, які дозволять йому залишатися при владі в якості президента до 2036 року.

"Тим не менш, режим стурбований тим, що зміни в громадській думці можуть зробити проведення голосування ризикованим. Голосування буде сприйматися в широких верствах як плебісцит по Путіну особисто – і якщо економічні проблеми, пов'язані з падінням цін на нафту, ослабленням рубля і коронавірусом, погіршаться, тоді росіяни цілком можуть виплеснути свій гнів на виборчих дільницях", – йдеться в публікації.

Видання зазначає, що питання спадкоємності Путіна виникають гостріше під час пандемії COVID-19. Вік Путіна – 67 років, він в категорії, вразливій до вірусу. "Що станеться, якщо він стане недієздатним або помре?" – задається питанням автор матеріалу.

На його думку, Кремль намагається запобігти будь-яким спекуляціям всередині еліти про те, що Путін може захворіти і не зможе управляти країною.

"Хоча російські військові кораблі викликають стурбованість у Великобританії, сам Кремль стурбований вразливістю Путіна щодо невизначеностей, пов'язаних з коронавірусом, і того, що це означає для його політичного майбутнього", – підкреслюється в статті.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...