Хіти тижня. "Путін ослаб": Експолковник ФСБ відреагував на відставку відразу п'яти генералів Росгвардії

Президент РФ Володимир Путін одним указом позбавив посад п'ятьох генералів в керівництві Росгвардіі. Такі зміни говорять багато про що. Про це пише російське видання «Собеседник», передають Патріоти України.

Полковник ФСБ у відставці, екс-депутат Держдуми Геннадій Гудков заявив, що указ по Росгвардії з'явився в Telegram-каналі депутата Держдуми Олександра Хінштейна, а не в офіційних джерелах через те, що на це міг вплинути корупційний скандал. А сам Хінштейн, нагадав співрозмовник видання, раніше працював радником у нинішнього глави Росгвардії Віктора Золотова, ставши своєрідним «рупором» відомства.

Настільки масове звільнення Гудков пов'язує з так званою «клановою боротьбою всередині Росгвардії». «Це Візантія, постійні підкилимні інтриги. Там такі люди в керівництві, які весь час борються за «близькість до тіла», — пояснив полковник ФСБ у відставці, додавши, що в цьому випадку діє принцип «не можеш прибрати начальника — прибери зама».

Свого часу цьому частково посприяли розслідування Навального про продовольчі закупівлі Росгвардії, пояснює Гудков. Як стверджує екс-депутат Держдуми, Путін навіть хотів змістити Золотова, але так як став «заручником системи, яку сам збудував», не став ризикувати.

До того ж в нинішній час, коли позиції Путіна ослабли, а частина влади перейшла до силового блоку, російський лідер і зовсім на такий крок не піде. «Можу припустити, минулі наміри змінити силовий апарат і конкретно Золотова налякали кланову систему Росгвардії, і те, що відбувається зараз є відповіддю», — вважає Гудков.


Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...