Хіти тижня. Путін відмовився від ультиматуму по Донбасу, - Фесенко

Президент України Володимир Зеленський прагне до переговорів, а західні партнери запропонували Росії «якісь бонуси» в обмін на більш конструктивну позицію.

Президент РФ Володимир Путін відмовився від неконструктивного ультиматуму для участі у зустрічі «нормандської четвірки». Про це в коментарі ЗМІ розповів голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

«Хочу звернути увагу на важливий нюанс, який показує всю неоднозначність ситуації, і те, що Росія, мабуть, змушена була піти на поступки. Коли Путін був на зустрічі з Макроном, перед «великою сімкою», він фактично поставив Зеленському ультиматум, який навряд чи міг бути виконаний. Це три умови для того, щоб відбулася зустріч на найвищому рівні», – розповів Фесенко.

Йдеться про конституційне закріплення «особливого статусу» ОРДЛО, прямі переговори з Донецьком і Луганськом і амністію. Путін назвав ці вимоги «попередніми».

«Всі ці три умови навряд чи можливі до виконання в умовах бойових дій. Тим паче в короткий період…Росія від цього ультиматуму відмовилася, хоча прямо про це і не говорить. Інша справа, що все ж таки, мабуть, Німеччина і Франція, а зараз і США домовилися, що треба активізувати переговорний процес», – говорить Фесенко.

Він додав, що президент України Володимир Зеленський прагне до переговорів, а західні партнери запропонували Росії «якісь бонуси» в обмін на більш конструктивну позицію.

«Очевидно прагнення Зеленського домовлятися, не на будь-яких умовах, але домовлятися. Рухатися шляхом досягнення миру», – сказав політолог.

Він припустив, що Росії могли запропонувати поступове повернення у «велику сімку» або поступове зняття санкцій, за умови конструктивної політики і припинення військових дій.

«З одного боку, думаю, що від ультиматуму Росія відійшла, і зустріч на вищому рівні («нормандська четвірка» – ред.) отримує шанс на те, щоб найближчим часом відбутися. З іншого боку це означає, що Захід почав з Росією більш гнучку гру і вже, швидше за все, змінює жорстку тактику, тактику санкційного тиску, на більш гнучку тактику», – резюмував Фесенко.
Джерело: InfoResist

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...