Хіти тижня. "Путін зараз з жахом думає, як поїде на зустріч з Байденом, НАТО готове до ядерного удару", - екс-розвідник КДБ

Ексспівробітник КДБ СРСР, однокурсник президента Росії Володимира Путіна Юрій Швець вважає, що військові навчання Defender Europe, які почнуться в травні, продемонструють Росії, що НАТО готове до будь-якого розвитку подій, і широкомасштабної війни не буде. Про це він сказав в ефірі програми "Час Голованова" на каналі "Україна 24", передають Патріоти України.

"Майбутні навчання Defender Europe - це колосальне явище, найбільші з 1993 року глобальні навчання, сенс яких в наступному: якщо Росія нападає на Прибалтику і Україну (раніше це була Німеччина), тут же утворюється повітряний міст, з США перекидаються десятки тисяч військовослужбовців з технікою, починається повномасштабна конвенціональна боротьба. Якщо не вистачає конвенціональних засобів, НАТО першим застосовує ядерну зброю. І з початку травня все це буде відпрацьовано. Вже почалося перекидання, йдуть навантаження важкої техніки. У травні почнуться навчання, причому епіцентром будуть Болгарія, Румунія і Чорне море", - сказав колишній розвідник.

На думку Швеця, навчання сприятимуть відведенню частини військ Росії від українських кордонів"Чим це закінчиться? Думаю, до того, як почнеться активна частина натовських навчань, росіяни повинні відвести значну частину своїх військ. Якщо хтось із натовських солдатів загине - мало не покажеться, та цього Путіну і не треба. Він зараз з жахом думає, як поїде на зустріч в вірхи, на яку його запросив Байден. Він насилу транспортабельний, йому вийти з бункера на люди в Москві - це вже проблема, кругом одні проблеми", - сказав Швець. На його думку, війни не буде, оскільки "в Кремлі хочуть насолоджуватися життям".

"Великої війни бути не може. Не дивлячись на всі проблеми психічного, вікового, інтелектуального характеру в Москві - радість життя там переважає. Люди 20 років непосильною працею обирали свою країну, яка там "червона кнопка". Вони життям хочуть насолоджуватися, але щоб їх поважали", - сказав Швець.

Нагадаємо, раніше в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24" ексглава Служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Віктор Гвоздь розказав, що концентрація військ Росії біля кордонів України була потрібна Кремлю лише для залякування і шантажу, зараз напруга спадає.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...