Хіти тижня. "Путін зірвав обмін полоненими не просто так", - Портников

"Рішення Кремля зірвати обмін заручниками - ще один доказ того, що на саміті "нормандської четвірки" в Парижі Володимиру Путіну не вдалося домогтися від свого українського колеги тих результатів, на які розраховували в Москві", - пише у своєму блозі Віталій Портников, передають Патріоти України, і продовжує:

"І, можливо, тих результатів, про які попередньо домовлялися в Москві з українськими візитерами - ось чому був так розлютований помічник Путіна Владислав Сурков, ось чому таким роздратованим виглядав Володимир Путін на заключній прес-конференції.

Саме тому те, що видавалося за домовленості в Парижі - це були ніякі не домовленості. Це був набір кроків, відмова від яких дозволить якомога сильніше вдарити по позиціях нового українського президента. У Кремлі, як правило, опрацьовують і такий варіант закінчення переговорів.

На чому в першу чергу наполягає Зеленський, коли мова йде про війну на Донбасі? На необхідності звільнення українських громадян і про необхідність припинення обстрілів - "потрібно просто перестати стріляти". Значить, необхідно домовитися з ним і про те, і про інше - а потім зірвати і ті, і інші домовленості. Відмовитися і від обміну, і від перемир'я.

До речі, про узгодження ще трьох точок для розведення військ - а це була ще одна домовленість паризького саміту - тепер навіть і не згадують. Втім, справедливості заради нагадаю, що після саміту 2016 року в Берліні все ж домовилися про визначення цих трьох точок. Але війська в них розвели тільки через три роки, коли в Україні змінилася влада.

Путін після Парижа хоче продемонструвати: Зеленський не здатний ані людей звільнити, ані обстріли припинити. А найголовніше - не здатний з ним, Путіним, домовитися.

І головне питання тут - навіщо Путіну потрібна ця відверта демонстрація нездатності Зеленського домогтися припинення конфлікту? Чи хоче він все ж таки спонукати колегу до капітуляції або ж після знайомства в Парижі махнув на Зеленського рукою і вирішив зайнятися дестабілізацією ситуації в Україні, щоб дочекатися нового, більш поступливого партнера по переговорах?".

Джерело: Еспресо.ТV

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...