Хіти тижня. Рада Федерації РФ пригрозила Україні війною через Керченську протоку

У РФ вважають, що проходження суден через Керченську протоку є питанням неприсутності НАТО в Чорному морі.

Через Керченську протоку можуть виникнути нові проблеми? Фото: РБК.

У Москві пригрозили Києву військовими діями в разі порушення процедур проходження кораблів ВМС України через Керченську протоку. Про це йдеться в заяві Ради Федерації, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

У РФ вважають, що проходження суден через Керченську протоку є питанням неприсутності НАТО в Чорному морі, а проблемою дотримання української сторони процедур, які їй “добре відомі й успішно використовувалися до листопада 2018 року”, тобто до захоплення Росією українських моряків.

«Спроби України діяти в обхід цих процедур несуть в собі ризики виникнення військового конфлікту між Україною і Російською Федерацією, до якого може бути залучена і НАТО», – сказано в заяві Ради Федерації.

Підтримку, яку НАТО надає Україні, а в 2008 році надавала Грузії, в Москві назвали «заохоченням керівництва цих двох країн, яке впевнені у своїй безкарності, на нові авантюри». Втім, російські сенатори не виключають, що переговори Кремля з Північноатлантичним Альянсом можуть виправити ситуацію, що загострилася.

«Можна лише шкодувати про те, що формати і канали спілкування, які раніше існували, були згорнуті в односторонньому порядку за ініціативою НАТО. Повністю припинено співпрацю в цілій низці сфер безпеки в інтересах усіх держав Євро-Атлантики», – поскаржилися в Раді Федерації.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...