Хіти тижня. Рада ухвалила закон про "злодіїв у законі": У залі "заслухали" кримінальних авторитетів (відео)

Верховна Рада прийняла законопроект №2513 про відповідальність за злочини, вчинені злочинною спільнотою, який вводить у Кримінальний кодекс поняття "злодій у законі". За документ у другому читанні та в цілому проголосували 236 народних депутатів, передають Патріоти України.

Під час розгляду законопроекту нардепам включили аудіозапис розмов між кримінальними авторитетами, які висловлювали побоювання у зв'язку з його прийняттям.

Згідно інформації на табло, розмовляли кримінальний авторитет Дніпропетровщини "Сводік" і авторитет "Марік". При цьому звучали "запікані" матюки.

Як зазначено в прийнятому законі, "злодієм у законі" визнається особа, яка "дотримується притаманних злочинному середовищу традицій і правил поведінки, користується авторитетом серед осіб, які вчиняли кримінальні правопорушення, керує, координує та/або організовує діяльність злочинної спільноти чи її частини або є учасником такої спільноти".

При цьому злочин визнається вчиненим злочинною спільнотою, якщо він скоєний "стійким ієрархічним об'єднанням декількох осіб (п'ять і більше), учасником, організатором, керівником та/або координатором якої є "злодій у законі".

Згідно з документом, перебування особи в статусі "злодій у законі" – каратиметься позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Створення злочинної організації або керівництво нею чи участь у ній, або участь у злочинах, вчинюваних такою організацією, – каратимуться позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Створення злочинної спільноти або керівництво такою спільнотою чи участь у ній, або участь у злочинах, вчинюваних такою спільнотою, – каратимуться позбавленням волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Звернення до "злодія у законі" чи іншого учасника злочинної спільноти з проханням вчинити злочин –каратиметься позбавленням волі на строк від 3 до 7 років з конфіскацією майна або без такої.

Організація проведення сходки представників злочинних організацій чи злочинних спільнот – каратиметься позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...