Хіти тижня. Ракет вистачить на весь ЧФ ВМС РФ: Для військової операції в Чорне море увійшов американський есмінець

Американський ракетний есмінець "Портер"У Чорне море через протоки Дарданелли і Босфор в рамках планової операції увійшов ракетний есмінець США DDG78 Porter. Про це повідомляє пресслужба військово-морських сил США. Минулого разу Porter стояв в одеському порту з 8 по 11 і з 14 по 18 липня, зазначають Патріоти України.

За словами командуючою шостим флотом США віце-адмірала Лізи Франкетті, візит есмінця став сьомим в цьому році для кораблів ВМС США. Присутність есмінця демонструє прихильність Вашингтона до свободи судноплавства союзникам і партнерам по НАТО в регіоні, зазначили у відомстві.

Основне озброєння есмінця – 90 ракетних пускових установок, в яких можуть знаходитися зенітні і протичовнові ракети, а також крилаті ракети "Томагавк". Управління озброєнням корабля здійснює система "Іджіс", відзначає видання "Думська".

У 2013 році корабель був модернізований, тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і супутниками на навколоземній орбіті. Есмінець названий на честь американської династії морських офіцерів, зокрема коммандера (капітан другого рангу) Девіда Портера і його сина, адмірала Девіда Діксона Портера.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...