Хіти тижня. Реалії - не оптимістичні для "Слуги народу": ​"Помогла только "корочка" депутата", - інфікована коронавірусом Скороход про поневіряння в намаганні здати медичний тест

Ситуація поза Києвом жахлива, як з забезпеченням захисту самих медиків, так і з намаганнями людей з симптомами пройти тестування, стати на облік заражених COVID-19, не кажучи вже про отримання адекватної допомоги

Захворіла на коронавірус народний депутат Ганна Скороход, котра прописана та проживає у Вишгороді (Київська область), розповіла, як два дні намагалася здати тест на COVID-19, але в підсумку зробила його в платній клініці. Про це колишній член фракції "Слуга народу" написала в своєму Telegram-каналі, зазначають Патріоти України.

За словами Скороход, коли у неї піднялася температура до 38, стало ломити тіло і сильно заболіла голова, поїхала до лікарні.

"Там в инфекционном (!!!) отделении встретили меня в одноразовых масках и мед халатиках. Посмотрели, послушали - сказали, не оно. Попросила сделать тест, отказали, сославшись на то, что тесты только если 100% симптомы, отправили по возможной причине к хирургу, тот специалист грамотный очень, все проверил, в т.ч и кровь, и все-таки посоветовал сделать тест. Но остальные врачи это решение не поддержали и тест не тратили", - написала Скороход.

На наступний день стан нардепа погіршився - перестала відчувати запахи. Скороход подзвонила в лабораторії, в яких роблять аналіз, але там сказали, що мазок може взяти тільки "швидка". Диспетчер "швидкої", за її словами, відповіла, що це не їхня компетенція, і порадила дзвонити сімейному лікарю. Телефону сімейного лікаря депутат не знала.

"Пользуюсь, как все считают, заветной фразой - я народный депутат, говорят, перезвонит главный на смене. Перезванивают ... и мне предлагают поехать в инфекционку в Белую Церковь, я говорю, они тесты ПЦР делают? , - Нет, только экспресс, но это все, что мы можем", - переказує нардеп.

За словами Скороход, порадившись зі знайомими лікарями, вона вирішила звернутися в Олександрівську лікарню.

"Здесь уже корочка подействовала (воспользовалась, не скрываю), сделали экспресс-тесты на грипп и Covid 19, - отрицательные. Но сразу предупредили, экспресс-тест неточный, и результат показывает на 5-10 день симптоматики. Просила ПЦР, но решение о его проведении принимается каждое утро на совещании докторов (совещание за тест). Также узнала, что ПЦР берет частная клиника "Добробут" при вызове неотложки. Что я, собственно, и сделала. Причем, сам тест бесплатный, оплачиваешь вызов и защитные костюмы парамедиков", - написала Скороход.

"Чтоб сдать тест, мне понадобилось: 2 дня, корочка нардепа (а как быть тем, кто ее не имеет? кстати, до сих пор стыдно за пользование) и 4100 грн за вызов "Добробута", а что делать тем, у кого их нет?" " - запитує жінка.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...