Хіти тижня. "Реально Донбас не повернеться": Цимбалюк розгромив заяву "слуги народу" про колаборантів "ЛДНР" у владі

На Донбасі немає жодних "республік", там створені Росією окупаційні адміністрації, і поки там все контролюється росіянами, іншої влади там де-факто не буде.

Роман Цимбалюк. Фото: скріншот з відео.

Заява народного депутата України від "Слуги народу" Максима Ткаченко про ймовірність приходу "чесних та порядних" терористів ОРДЛО до влади після деокупації Донбасу не має нічого спільного з реальністю. Про це заявив український журналіст Роман Цимбалюк, пояснивши, що наразі про реальне повернення Донбасу не йдеться, передають Патріоти України.

"Я тут займаю взагалі іншу точку зору, і не прибічник того, щоб жити в ілюзіях. Наразі росіяни не збираються повертати окупований Донбас. Вони будуть торгуватися, вони будуть пропонувати поміняти Донбас на Крим, чи навпаки. Вони будуть створювати і різні подібні інформаційні збурювання. Але наразі нічого не зміниться", – вважає журналіст.

Цимбалюк наголошує, що на Донбасі немає жодних "республік", там створені Росією окупаційні адміністрації, і поки там все контролюється росіянами, іншої влади там де-факто не буде. "Наразі ми бачимо, що там російські прапори, і з моменту середньовіччя нічого не змінилося – чий прапор, той і володіє ситуацією. Подивіться лише на міст у Станиці Луганській, що ми там бачимо? Це Кремль нам каже: ви можете обіцяти українцям мир завтра чи сьогодні, можете говорити, що треба просто припинити стріляти, але нічого не зміниться", – говорить журналіст.

"Вони не збираються іти на поступки ні на йоту. І дуже дивно, коли українцям розповідають, що влада домовиться. Та вони плювати хотіли, їм все одно. Вони хочуть, щоб нас, як незалежної держави, не було, і повернення Донбасу, реальне повернення, фактично неможливе", – додав він.

На запитання журналіста, як довго Росія утримуватиме Донбас, Цимбалюк відповів: "У перспективі найближчих років жодних змін очікувати не варто, і не треба себе обманювати. Зараз Лавров порівнює окупований Донбас із Придністров'ям. Врегулювання конфлікту там триває вже майже 30 років, хтось чув про якісь можливості? І їх не буде, тому що там, де є російський окупаційний чобіт, правда така, що українець може звільнити цю територію або військовим шляхом, або не звільнити".

Джерело: Обозреватель

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...