Хіти тижня. "Реінтегратор" Сивохо: У мережі пригадали ТОП-10 цитат нового радника секретаря РНБО про Донбас

Гравець у КВН, шоумен і продюссер студії "Квартал 95" Сергій Сивохо став новим радником секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу, передають Патріоти України.

Сивохо народився у Донецьку і вчився у Донецькому політехнічному інституті. У Київ з рідного міста переїхав аж після окупації. Кар'єру новий радник робив переважно у шоу-бізнесі: грав у КВН, працював співвласником і продюсером "Мега-радіо", був телеведучим на телеканалі "Інтер".

На парламентських виборах балотувався у Раду, але на окрузі №49 виявився лише на третій позиції. Втім, під час і після виборчої кампанії і після неї встигнув поділитися у ЗМІ своїм баченням майбутнього рідного краю.

10 цитат Сивохи про Донбас:

"Мені дуже подобається ініціатива президента про створення спеціального російськомовного телеканалу, який розповідав би всю правду. Там (на окупованих територіях – ред.) дуже серйозно ставляться до пропаганди, дуже. Навіть знайомі, які виїжджають за кордон на відпочинок, говорять, що от, поживеш тиждень в готелі з російським телебаченням і якось по-іншому починаєш ставитися до ситуації. А з нашого боку немає нічого – ми навпаки намагаємося прогнути всіх під себе якимось ломом. Треба бути більш гнучкими і доносити правду більш доступними способами і в тій формі, яка буде сприйнята там".

"Треба перш за все ментально їх (Донецьк і Луганськ – ред.) повертати. Тоді вони і фізично повернуться. Просто подумайте про тих людей на окупованих територіях. Над їхніми головами літали ракети, снаряди падали в їх будинки. Спробуй так поживи. Давайте діяти особистим прикладом. Покажемо, що можна жити по-іншому. Ось недавно президент запропонував створити інформаційну одиницю, яка розповідатиме про правдивий стан справ в Україні. Дуже не хочеться брехати, що у нас все добре. Треба зробити, щоб так і було".

"Взагалі мені як людині, яка виросла у двомовності і спокійно говорить і українською, і російською, складно зрозуміти ставлення до російської мови. Не треба сприймати російську мову як мову Росії – це просто мова міжнаціонального спілкування, це мова, на якій я можу говорити в Казахстані, і мене зрозуміють. Те саме у країнах Балтії, хоч вони і маскують, але прекрасно розуміють все російською. Російська мова не є власністю Росії, ну, що за дурості? Ну, чому ми маємо скидати весь культурний російськомовний багаж тільки через те, що така політика була вибрана попередньою владою? Як на мене це велика помилка".

"Я взагалі сподіваються, що буде створений якийсь орган, який відповідав би саме за повернення Донбасу і за його відновлення. Зараз це розпилено між всіма міністерствами, а Міністерство тимчасово окупованих територій ніхріна нічим не займається. Ще обовязково треба відділити проблему Донбасу і Криму – не може одне міністерство займатися і тим, і тим, бо це принципово різні ситуації, принципово!".

"Упевнений, що разом (з Зеленським, – ред.) ми зможемо забезпечити надійну підтримку курсу президента у Верховній Раді, перетворити Україну на країну для людей, а Донбасу знову подарувати репутацію розвиненого економічно-промислового центру країни" (писав Сивохо перед виборами).

"Треба повною мірою користуватися тим, що у нас є —це Мінські домовленості. Мене тішить, що президент теж вважає це своїм пріоритетом. Хоча йому, звісно, тут такі розтяжки понаставили — тільки він сказав про те, що треба припинити вогонь, як одразу ж почалися якісь незрозумілі обстріли. Хто це робить? І для чого це роблять? Та разом з тим — розведення військ в районі Луганська".

"Воююча країна —це катастрофа. Вона може лише розсипатися. Нам треба зупинити цей конфлікт і спробувати піднімати країну".

"Ми ж КВНники, практично спортсмени. Для нас результат має велике значення. Принаймні, я розумію, що я можу зробити для регіону".

"Існує купа можливих способів зупинити конфлікт. Деякі максималісти кажуть, що конфлікт можна зупинити лише перемогою чи поразкою. Це сироти так говорять? У яких немає ні дітей, ні родичів? Мені шалено шкода кожне людське життя. Я, може, вже дорослий дядько, але я став набагато... Ми максималісти всі в юності — прорвемося! Ура! Хич! Голова злетіла... Ні-ні-ні, про людей треба дбати, треба шкодувати. Кожне людське життя унікальне. Що швидше ми припинимо загибель людей, то буде краще".

Джерело: Depo.ua

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...