Хіти тижня. Режим Путіна не вічний: Естонія пішла на безпрецедентний крок, щоб забрати в Росії території

Естонці хочуть повернути свої історичні землі в Ленінградській та Псковській областях.

Естонський парламент. Фото: Комментарии.

Парламентська коаліція Естонії заявила про відмову від ратифікації договору про державний кордон із Росією, за яким Кремль офіційно отримає історичні землі республіки в Ленінградській і Псковській областях. Відповідну заяву зробив у інтерв'ю місцевому порталу ERR спікер парламенту Генн Пиллуаас, передають Патріоти України.

"Позиція коаліції полягає в тому, що ми не будемо просуватися з ратифікацією прикордонного договору", – підкреслив він. Також Пиллуаас зазначив, що навіть у разі, якщо Росія першою ратифікує договір, Естонія не має наміру цього робити. Згоду, яку республіка дала на документ у 2014 році, він назвав помилкою.

Крім того, глава парламенту додав, що, якщо країни укладуть новий договір про державний кордон і Естонія відмовиться від територій Івангорода й Печорського району, які відійшли країні за Тартуським мирним договором 1920 року, "це матиме величезні юридичні наслідки".

Спікер парламенту додав, що в такому разі буде анульований і сам Тартуський договір, і правонаступність республіки. "Якщо Росія поважає міжнародне право і угоди з іншими країнами, вона мусить повернути ці області. Тартуський мирний договір чинний, це стійкий постулат Естонії", – акцентував він.

Він висловив упевненість, що Естонія доб'ється свого, однак на це потрібен час. "У нас є терпіння, у нас є час, і, може бути, коли-небудь ми повернемо ці території. Звичайно, сьогоднішня Росія і Путін не дадуть нам цього. Але режим Путіна не вічний", – резюмував він.

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...