Хіти тижня. "РФ зробила помилку в Україні та Білорусі. Надії Кремля виграти від затору в Суецькому каналі приречені на провал", - блогер

Затор, який виник в Суецькому каналі через судно Ever Given, сколихнув всю світову логістику. У Москві зраділи, а даремно.

Уже третю добу один з найбільш завантажених водних шляхів світу - Суецький канал - заблокований сівшим на мілину вантажним кораблем Ever Given. У Москві сподіваються отримати з НП дивіденди. Однак цього не станеться. Про це у своєму блозі написав російський анонімний Telegram-канал "Сито Сократа", передають Патріоти України.

За попередніми даними, 400-метровий контейнеровоз вагою в 220 тисяч тонн сів на мілину через погану погоду. Не виключається і навмисна провокація. Особливо бентежить хуліганська витівка екіпажу Ever Given при заході в канал. "Фалічний символ, який виписав Ever Given, вже став грунтом для безлічі мемів, ніби натякаючи на наявність якогось злого умислу в поточній драмі", - написав автор.

Через корабель Суецький канал може бути заблокований ще кілька тижнів, що завдасть колосальних збитків світовій сфері перевезень. Сотні судів зараз простоюють, в тому числі танкери з нафтою.

Виявилося, що є вигодонабувачі даного НП - Китай і Росія. "Поки спостерігається хаос в глобальних транспортних перевезеннях, в Китаї і Росії потирають руки", - написав Telegram-канал.

Так, дискредитація Суецького каналу дозволить Пекіну просунути свій проект "Морський шовковий шлях" в якості альтернативного маршруту поставок. КНР отримує колосальну вигоду через затор.

Що стосується вигоди Росії, то вона вельми сумнівна, вважає автор "Сита Сократа". На його думку, радість Москви з приводу НП в Суецькому каналі передчасна. Сумнівно, що вона допоможе просунути Росії свій "Північний морський шлях", а також залізничний "Транс-Євразійський пояс розвитку".

Вся проблема в агресивній політиці Москви. "Мало хто усвідомлює, що російська хаотизации України і Білорусі роблять залізничні проекти Кремля дуже малопривабливими. А той же "Севморпуть" не доступний для великих вантажопотоків, і відрізняється дорожнечею через криголамні проводки", - пояснив блогер.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...