Хіти тижня. "Рішення Зеленського та Хомчака приведуть до захоплення нових територій", - генерал Забродський

Відведення військ на 900 метрів, як і було задекларовано, означає, що тепер розрив між українськими військовими і бойовиками становить 2 кілометри.

З тактичної точки зору розведення військ у Станиці Луганській створює небезпеку для українських військових, які обороняються в районі населеного пункту. Про це заявив командувач Десантно-штурмовими військами ЗСУ, 4-й номер у списку партії “Європейська солідарність” Михайло Забродський в ефірі програми "Право на владу", передають Патріоти України.

За його словами, відведення військ на 900 метрів, як і було задекларовано, означає, що тепер розрив між українськими військовими і бойовиками становить 2 кілометри.

“Два кілометри, з військової точки зору, – це ускладнений контакт на рівні стрілецької зброї. Інші засоби ураження, навіть батальйонної ланки, можуть застосовуватися практично без обмежень. Ми майже на два кілометри теоретично розширили сіру зону. Оскільки підтверджень розвідки щодо того, що противник відійшов з висоти князя Ігоря, немає, є підтвердження ОБСЄ. А ми знаємо, як працює спостережна місія – вона до 16:00 працює, а з 16:00 сидить і вечеряє і так до наступного ранку”, – сказав генерал.

Забродський також підкреслив, що на сьогоднішній день є інформація про те, що бойовики в спішному порядку готують спеціальну металеву конструкцію, яка дозволить ввести в дію міст.

“Міст це – контроль або відсутність контролю про форсування супутніх моментів, з якими пов’язана сіра зона. Міст перекриває бар’єрну ділянку під назвою річка Сіверський Донець. Зараз ми відійшли на кілометр вглиб своєї території. Ми створили всі умови для того, щоб спростити противнику, якщо буде таке завдання поставлено, форсування цієї водної перешкоди”, – додав він.

Разом з тим генерал розповів, з якими проблемами можуть зіткнутися українські військовослужбовці в разі необхідності повернення на свої позиції.

“Ділянка біля Станиці Луганської це ліс, це берег річки. І ще незрозуміло, якщо буде таке завдання, чи не вступлять підрозділи на ділянку, де наприклад, буде підготовлений вогонь з того боку, а може і заміновано, а, може, будуть порушені фортифікаційні споруди, а це 100% буде зроблено. Я б на місці супротивника саме так і зробив”, – резюмував Забродський.

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...