Хіти тижня. Різке посилення обороноздатності: Україна вже має ракети з далекобійністю більше 1000 км (відео)

Українські військові отримали можливість знищувати будь-який корабель в радіусі 300 км, який наважиться атакувати нас.

Запуск української крилатої ракети "Нептун". Фото: Корреспондент.net.

Україна має в своєму розпорядженні високоточні крилаті ракети з радіусом ураження понад 1000 км, які можуть нести бойову "начинку" вагою в 150 кг. Про це в ефірі вчорашньої програми "Свобода слова" на каналі ICTV заявив президент Петро Порошенко, передають Патріоти України.
"У нас з'явилася ракета, яка успішно пройшла випробування і здатна стріляти більше, ніж на тисячу кілометрів <...> І це все створено українськими фахівцями", - сказав він.
За словами Порошенка, військові ЗСУ зараз навчаються застосовувати цей тип озброєнь, оскільки після здачі крилатих ракет в 1990-і в країні залишилося зовсім небагато операторів подібних комплексів. Також, стверджує президент, Україна отримала можливість "знищувати будь-який корабель в радіусі 300 км, який наважиться атакувати нас".
"Цю ракету не витримає корабель малого і середнього класу", - підкреслив він, додавши, що отримання на озброєння такого типу ракет - це різке посилення національної обороноздатності. 5 квітня в Одеській області були проведені завершальні етапи випробувань крилатої ракети "Нептун". За тестами спостерігали кораблі ВМС РФ в Чорному морі.

дивіться епізод з 10.00 (повна відповідь на питання Мирослава Гая) або з 16.00 (безпосередньо стосовно ракет)

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...