Хіти тижня. Родичі ліквідованих "вагнерівців" розповіли нові подробиці про нищівну поразку Росії в Сирії (фото)

Під час зіткнення 7 лютого 2018 року загинули приблизно сто росіян, проте точну кількість встановити неможливо.

Найманці ПВК "Вагнер" в Сирії. Фото: Рейтерс.

Влада Росії приховує реальні втрати своїх військових у Сирії, зокрема, кількість і дати смертей найманців ПВК "Вагнер" у бою під містом Дейр-ез-Зор, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що в поразці 7 лютого 2018-го учасники бою звинувачували Міністерство оборони, яке нібито обіцяло їм прикриття з повітря, але в результаті не стримало обіцянки. Під час зіткнення із силами опозиційного сирійського угруповання "Сирійські демократичні сили" та з американськими військами, що їм допомагали, загинули приблизно сто осіб, проте точну кількість встановити неможливо.

"На носі були вибори президента, десятки похоронів солдат по всій Росії грали не на руку владі, тому люди отримали звістки про загибель своїх рідних тільки після голосування, в кінці березня або на початку квітня", – йдеться в матеріалі "Радіо Свобода".

Це підтвердила й сестра одного із загиблих російських найманців, письменниця Надія Кудрічєва. Тіло її брата Василя було доставлено в Росію тільки в 20-х числах квітня, а офіційною датою смерті був зазначений сам день виборів, 18 березня 2018 року.

"Російських хлопців, які загинули 7 лютого, розкидали по різних точках і різних датах", – сказала письменниця.

"Моєму рідному татові, якому труну видавали в Ростові-на-Дону, там стояло два хлопці з автоматами, феесбешники, сказали, що це він. Природно, впізнати нічого неможливо, тому що справжній бій був 7 лютого. Коротше, мій брат – один із тих, кого не знайшли взагалі. І наразі момент я впевнена, що цинкову труну прислали з іншим тілом", – додала вона.

Крім того, вона розповіла, що Кудрічєв отримав орден від уряду, датований 18 березня 2018 року. "Стоїть ця дата, хоча всі знають, що офіційний бій був 7 лютого. Тобто величезний бій у Сирії, коли загинуло російських хлопців неміряна кількість, це було 7 лютого. А дати дали всім різні. Різні міста, різні точки. Це така маячня", – зазначила росіянка.

"На похоронах були присутні два дядьки в чорних окулярах. Я думала, що це друзі брата. Коли я ненавмисно там щось у когось запитала, мені у відповідь вони повертаються і кажуть: "Не фотографувати!" Я кажу: "Що?!" Ви уявляєте, зібралися всі такі на похорон і давай селфі влаштовувати. Тут до мене дійшло, хто це. Вони не в формі були", – розповіла сестра Василя Кудрічєва.

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...