Хіти тижня. "Росія - вбивця", "Сирія стане могилою Росії": Мітингувальники в Стамбулі оточили генконсульство РФ і готові розірвати російських дипломатів за своїх загиблих бійців

Біля генконсульства Росії в "серці Туреччини" проходить акція протесту в зв'язку з авіаударом 27 лютого по турецьким силам в сирійській провінції Ідліб, зазначають Патріоти України. Про це в п'ятницю, 28 лютого, повідомило агентство Anadolu, передає dw.com.

Мітингувальники звинувачують Росію у підтримці сирійського режиму та ескалації конфлікту. Присутні скандують: "Мученики не вмирають, Батьківщина не буде розділена", а також "Вбивця - Росія, вбивця - Путін". «Сирія стане могилою для Росії», «Росія - вбивця, Путін - вбивця».

«Ми стоїмо тут проти злочинів, які ви вчиняєте. Ви дочекаєтеся непереборного гніву турецького народу», - заявив один із протестувальників.

На цьому тлі правоохоронні органи республіки посилили заходи з охорони генконсульства РФ. По периметру будівлі встановили металеві загородження і спецтехніку, на місце прибули бійці спецназу.

Тим часом голова Партії націоналістичного руху Девлет Бахчелі виступив за якнайшвидше проведення турецькою армією наземної та повітряної операції в Ідлібі.

Раніше Туреччина звинуватила Дамаск в повітряній атаці в районі Джебель аз-Завія, в результаті якої загинули щонайменше 33 військовослужбовців ЗС Туреччини, більше 30 людей госпіталізовано з пораненнями різної тяжкості.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...