Хіти тижня. "Росія буквально приставила Україні до грудей пістолет": "Зелені" у Бундестазі спрямували жорстку заяву до Меркель

Німецькі "Зелені" виступили із жорсткою заявою щодо останньої ескалації РФ в Україні та біля її кордонів, закликавши канцлерку Ангелу Меркель скликати "нормандську зустріч" на найвищому рівні. Про це йдеться у заяві офіційних представників фракції "Зелених" у німецькому Бундестазі щодо звіту спостережної місії ОБСЄ та повідомлень про російську передислокацію військ, зазначають Патріоти України.

"Останній звіт спостережної місії ОБСЄ ілюструє сумну істину: домовленість про припинення вогню на Донбасі існує лише на папері. Рух російських військ на кордоні та в Україні викликає занепокоєння та є неприпустимими. Росія буквально приставила Україні до грудей пістолет і шантажує свого сусіда воєнною ескалацією", - заявили речник фракції з питань східноєвропейської політики Мануель Сарразін та речник з питань зовнішньої політики Омід Нуріпур.

"Зелені" наполягають, що уряд Німеччини повинен підтримати український уряд в його вимозі до дипломатичного вирішення конфікту.

"Заклики в однаковій мірі до обох сторін до деескалації, як це робить уряд Німеччини, практично цинічні і, перш за все, грають на руку російській пропаганді. Замість цього нам зараз потрібен чіткий сигнал Кремлю, що подальша ескалація також призведе до подальших санкцій", - заявили представники партії.

Вони наполягають на ініціюванні Берліном проведення зустрічі лідерів України, Росії, Франції та Німеччини.

"Тепер канцлерка Меркель має скликати зустріч на найвищому рівні в нормандському форматі і недвозначно дати зрозуміти, що триваюче порушення Росією міжнародного права не залишиться без наслідків", - заявили "Зелені".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...