Хіти тижня. Росіяни бояться турків: У РФ заговорили про "загострення на українському напрямку" після Карабаху

Туреччина відкрито підтримує Україну в питанні Криму, виступаючи проти російської агресії.

В результаті війни за Нагорний Карабах Росія поступилася Туреччині роллю лідера в регіоні. Наступним може стати український напрямок. Про це в інтерв'ю сепаратистському ресурсу "Аналітична служба Донбасу" повідомив російський пропагандист, експерт "Центру військово-політичної журналістики" Борис Рожин, передають Патріоти України.

Він висловив думку, що Туреччина після перемоги в Карабасі може скористатися "труднощами" Росії на українському напрямку. Сигнали таких намірів є. Так, Рожин нагадав, що недавно Україна і Туреччина підписали контракт на спільне виробництво бойових БПЛА "Байрактар". "Можуть бути використані в ході бойових дій на Донбасі", - заявив Рожин.

Він уточнив, що турецькі дрони показали високу ефективність в карабаській війні, що "дорого обійшлося" Вірменії і Росії. Крім того, зі слів пропагандиста, Туреччина відкрито підтримує Україну в питанні Криму, виступаючи проти російської агресії. "Мусується тема перегляду Ясського договору, за яким Османська Імперія за підсумками війни 1787-1791 рр. відмовилася від Північного Причорномор'я і Криму", - заявив Рожин. Він підозрює, що Туреччина в глобальному протистоянні Росії може задіяти і "українську карту". Особливо РФ варто побоюватися проблем від Анкари в чорноморському регіоні. Рожин висловив думку, що мета Туреччини - влаштувати нестабільність на російських кордонах. І поки у Анкари це виходить.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...